IMA LI PUTIN ZASTA NEPRIJATELJE U SAMOJ RUSIJI? Šljivančanin: Njegov ostanak na vlasti zavisi OD OVA ČETIRI FAKTORA! (VIDEO)
Duško Šljivančanin i NIkola Perišić, Foto: Kurir Televizija, screenshot

kurir tv

IMA LI PUTIN ZASTA NEPRIJATELJE U SAMOJ RUSIJI? Šljivančanin: Njegov ostanak na vlasti zavisi OD OVA ČETIRI FAKTORA! (VIDEO)

Planeta -

Pukovnik u penziji Duško Šljivančanin i Nikola Perišić, iz Centra za društvena istraživanja razgovarali su o sukobu u Ukrajini i situaciji na frontu sa voditeljkom Suzanom Petričević, tokom jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji.

Ovaj rat ne može biti regionalan, jer mnogi kažu da svet neće biti isti, nakon njegovog završetka, započinje razgovor Šljivančanin.

- Ovo je jedan surovi rat gde se koriste sva sredstva i sve se planira, a cilj je da se u svetskom mnenju vidi da postoje takve snage koje se suprotstavljaju Putinu - kaže Šljivančanin.

Duško Šljivančanin
foto: Kurir tv

Šef kijevske vojne administracije rekao je da je prestonica bila napadnuta sa nekoliko talasa dronova, ali da su svi oboreni. Rekao je da je to 12 napad na Kijev ovog meseca.

Perišić smatra da sve zavisi od ishoda sukoba.

- Ako Rusija zadrži četiri teritorije i u potpunosti kontroliše more, uz Krim koji je pripojen još 2014. godine, onda ne mislim da će moći da dođe do smene Putina. Kada je kriza, uvek je podrška onom ko je trenutno na vlasti. Ono što može negativno da utiče je zakon o mobilizaciji, a jedine demonstracije protiv Vladimira Putina bile su u trenutku kada je sproveo prvu mobilizaciju. Ostanak Putina i Zelenskog na vlasti najviše će uticati i na ishod sukoba - smatra Perišić.

Nikola Perišić
foto: Kurir tv

Šef kijevske vojne administracije rekao je da je prestonica bila napadnuta sa nekoliko talasa dronova, ali da su svi oboreni. Rekao je da je to 12 napad na Kijev ovog meseca.

Šljivančanin se slaže s Perišićem.

- Očekivati je u ovom ratu razna iznenađenja. Pogledajte ovo obaranje dronova. Oni kažu da su sve dronove oborili, ali to iscrpljuje protivvazdušnu odbranu, to je sve diskutabilno... Jedna priča je za javnost, druga za stvarnost - kazao je Šljivančanin.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je likvidiralo 70 diverzanata, i zaplenilo nekoliko američkih oklopnih vozila.

Iz Vašingtona je saopšteno da SAD ne podržavaju upotrebu američkog oružja i opreme unutar Rusije.

Kako je, onda, Ruska dobrovoljačka garda nabavila američke hamere, to je pitanje koje izaziva nedoumice?

Ko njih podržava, finansira, snabdeva?

Šljivančanin misli da iza svega stoji Ukrajina i SAD.

- Možete izgovore naći kad god. Ne možete da nađete Hamere na ulici, jasno je ko je iza toga - kaže Šljivančanin.

02:05

OVAJ RAT NE MOŽE BITI REGIONALAN, SVET NEĆE BITI ISTI NAKON NJEGA

Perišić je prokomentarisao ruske nedostatke u ovom sukobu.

- Ovo ide drugačije, ako se sada sukob prelije na teritorije Rusije, može doći do nove situacije na ratištu, gde bi se novo žarište otvorilo. Što se tiče Vagnera, uvek se govori da li su oni u potpunosti na strani zvanične politike Rusije, ali su na kraju odigrali ključnu ulogu u osvajanju Bahmuta. Ovaj rat se vodi i kroz medijsko delovanje, a cilj im je da zavaraju protivnika i stvore negativnu sliku o proitivniku.... Kod mene je najveći strah da i kada se završi sukob, neke teritorije Ukrajine, poput Krima mogli bi da budu žarište ponovnog sukoba - rekao je Perišić.

On je naveo da je uticaj Nemačke administracije na Ukrajinu, doveo do tog mišljenja, jer je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da će nastaviti da pomažu Ukrajinu, čak i kad se rat završi.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track