ISUŠIO JEZERO DA BI PRONAŠAO TELEFON: Indijski zvaničnik pravio selfi, kad mu je Samsung vredan 1.200 dolara pao u vodu (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

hitno suspendovan

ISUŠIO JEZERO DA BI PRONAŠAO TELEFON: Indijski zvaničnik pravio selfi, kad mu je Samsung vredan 1.200 dolara pao u vodu (VIDEO)

Planeta -

Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je u nedelju naredio da se isuši jezero kako bi mu se vratio telefon.

Raješ Višvas, inspektor za hranu, pokušao je da napravi selfi kada je ispustio svoj Samsung telefon, vredan oko 1.200 dolara, u branu Kerkata u centralnoj indijskoj državi Čatisgarh.

Pošto lokalni ronioci nisu uspeli da ga pronađu, platio je donošenje dizel pumpe. Pumpa je radila tri dana, ispraznivši približno dva miliona litara vode - navodno dovoljno da navodnjava šest kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta.

Međutim, kada je pronađen, telefon je bio natopljen vodom i nije više mogao da radi.

Višvas je tvrdio da uređaj sadrži važne službene informacije i da ih je potrebno pronaći, ali je optužen za zloupotrebu položaja.

"On je suspendovan do istrage. Voda je suštinski resurs i ne može se ovako trošiti", rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker, za The National, prenosi Bi-Bi-Si.

Višvas se pravdao da je imao usmenu dozvolu zvaničnika da ispusti "nešto vode u obližnji kanal", dodajući da je mu je neimenovani zvaničnik rekao da bi to "u stvari koristilo farmerima koji bi imali više vode".

Posao je međutim prekinut kada je drugi zvaničnik, iz odeljenja za vodoprivredu, stigao nakon žalbe.

Višvas je negirao da je zloupotrebio svoj položaj i rekao da je voda koju je isušio bila iz prelivnog dela brane i da "nije u upotrebljivom stanju".

Ali njegovi postupci su izazvali kritike od strane političara, a nacionalni potpredsednik državne opozicione stranke BJP je tvitovao:

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track