POTRESNI PRIZORI U INDIJI: Porodice na fotografijama traže najmilije, škola pretvorena u mrtvačnicu: "Dva vagona su nas smrskala"
Foto: AP/Rafiq Maqbool

užas

POTRESNI PRIZORI U INDIJI: Porodice na fotografijama traže najmilije, škola pretvorena u mrtvačnicu: "Dva vagona su nas smrskala"

Planeta -

Sa strepnjom u srcima i molitvama na usnama, desetine porodica iz Bengala sletelo je u Balasore u subotu ujutro, tražeći svoje najmilije sa kojima nisu mogli da kontaktiraju od petka uveče.

Indija, sudar vozova
foto: AP/Rafiq Maqbool

Za mnoge od njih potraga se završila u improvizovanoj mrtvačnici, postavljenoj u srednjoj školi Bahanaga, gde su tela doneta sa mesta nesreće, piše The Times of India.

Tokom celog dana stotine rođaka čekalo je na red da preuzme tela.

Pošto većina tela tek treba da bude identifikovana, meštani okupljeni u školi slikaju stradale i postavljaju slike ih na internet u nadi da će njihovi rođaci moći da ih identifikuju.

Za objavljivanje imena pokojnika koristi se razglas dobijen od železničkih vlasti da bi se olakšala njihova identifikacija od strane njihovih rođaka.

Indija, sudar vozova
foto: AP/Rafiq Maqbool

Teška situacija je i u Opštoj bolnici Balasore, gde su sobe pune povređenih, a mnogi leže na podu i u hodnicima. Nekima to liči na ratnu zonu, posle najgore železničke tragedije u Indiji u više od dve decenije, sa više od 300 potvrđenih mrtvih i oko 900 povređenih .

Bolnica o ovom malom gradu u siromašnom delu Zapadnog Bengala je bukvalno preplavljena pacijenatima, od kojih su mnogi sa ozbiljnim povredama, piše Sky news.

Jedan od dobrovoljaca koji su požurili da pomognu naveo da je video krv po spratovima dok bolnica pokušavala da se izbori sa brojem žrtava

Indija, sudar vozova
foto: AP/Rafiq Maqbool

24-godišnji Guru, sa teškim zavojima na nogama, rukama i glavi, kaže da je bio zgnječen tokom sudara Opisao je iznenadni trenutak kada je osetio ogroman udar kada su se dva voza sudarila.

„Stajali smo blizu vrata. Dva vagona su nas smrskala. Bilo nas je četvoro. Osećao sam se gušeno kada sam izbačen iz kočije i izašao.

"Povredio sam glavu, ruke i noge. Boli me."

Ministar železnice Indije Ašvini Vaišnau izjavio je u nedelju za indijske medije da je pronađen osnovni uzrok užasne nesreće. Prvi nalazi sugerišu da je „pogrešan” signal verovatno doveo do toga da je Koromandel ekspres ušao na bočnu prugu na kojoj je stajao teretni voz. Prema preliminarnoj istrazi, pruga na kojoj su se dva voza sudarila bila je "delimično korodirana".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja