UKAZANJA DEVICE NISU UVEK STVARNA: Hiljade hodočasnika se klanja statui kupljenoj u Međugorju, papa kaže NE TREBA VEROVATI SVIMA
Foto: AP/Andrew Medichini

morao da reaguje

UKAZANJA DEVICE NISU UVEK STVARNA: Hiljade hodočasnika se klanja statui kupljenoj u Međugorju, papa kaže NE TREBA VEROVATI SVIMA

Planeta -

Papa Franja rekao je da ukazanja Device Marije "nisu uvek stvarna" nakon što su hiljade hodočasnika pohrlile u park u Italiji gde se nalazi statua Device Marije koju je Marija Đuzepe Skarpule kupila kao repliku u Međugorju.

Stanovnici Trevinjana pozvali su papu Franju da interveniše protiv Đuzepea Skarpule, koja je dobila nadimke „Svetac“ i „Providac“ pošto već pet meseci organizuje mesečne ceremonije u parku koji gleda na jezero Bračano, gde se ikona Bogorodice Marija nalazi.

Tokom intervjua za Rai 1, kada su ga pitali o ukazanjima Device Marije, papa je rekao da ne treba verovati svima.

„Ne gledaj tamo. Postoje priviđenja Device koja su stvarna, ali Devica nikada nije privukla (pažnju) na sebe. Volim da je vidim kako upire prstom u Isusa. Kada je marijanska odanost previše usredsređena na vas, to nije dobro“, rekao je Papa.

Reč je o statui koju je Škarpula kupila u Međugorju. Po povratku u Italiju tvrdila je da joj se javila Bogorodica, prolila krvave suze i poslala joj poruke. Zbog toga su mnogi vernici dolazili da posete ovaj kip, gde su se molili i tražili isceljenje.

Lokalni biskup Marko Salvi je prošle nedelje pozvao hodočasnike da prestanu da hrle na ovo mesto trećeg dana u mesecu.

Njegova eparhija istražuje fenomen oko statue, ali se u istragu uključila i policija. Privatni istražitelj je utvrdio da su mrlje na statui nastale od svinjske krvi, a neki pratioci rekli su da su bili prevareni.

Zbog toga se Skarpula suočava sa sudskom istragom. Ona je i ranije osuđivana jer je osnovala fondaciju preko koje je prikupljala priloge navodno za bolesnu decu.

Prošlog meseca je rekla da je nije pokolebala istraga, niti naredba da se sruši staklena vitrina.

Neću da se pomerim ni za milimetar jer sam u domu Božijem i imam Bogorodicu na boku“, naglasila je ona.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track