DRAMATIČAN SNIMAK RUŠENJA MOSTA U INDIJI: Oko 200 metara konstrukcije se sručilo u reku, pre godinu dana desilo se isto (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram

vlasti tvrde da je srušen namerno

DRAMATIČAN SNIMAK RUŠENJA MOSTA U INDIJI: Oko 200 metara konstrukcije se sručilo u reku, pre godinu dana desilo se isto (VIDEO)

Planeta -

Deonica od 200 metara nedovršenog transportnog mosta u indijskoj državi Bihar srušila se u vodu, ali nije bilo povređenih ni poginulih, navodi Tajms of Indija

Ovo je drugo urušavanje ovog mosta za nešto više od godinu dana, budući da se prethodno urušio deo mosta u aprilu 2022. godine. Tada je kao uzrok urušavanja naveden oslabljeni kabl, dok su pojedini stručnjaci za nesreću krivili upotrebu nekvalitetnog građevinskog materijala.

Izgradnja mosta dugog 3,1 kilometar počela je 2014. godine i očekivalo se da će biti završena 2019. godine. Od tada je ovaj rok produžen četiri puta. Troškovi izgradnje procenjeni su na 17,1 milijardu rupija (207 miliona dolara).

Ubrzo nakon što se snimak srušenog mosta pojavio na društvenim mrežama, državni zvaničnici su održali konferenciju za novinare na kojoj su rekli da je urušavanje deo namernog rušenja mosta nakon što su stručnjaci primetili strukturalne nedostatke u njegovom dizajnu.

„Treba podsetiti da se deo ovog mosta srušio 30. aprila prošle godine. Nakon toga smo se obratili Tehnološkom institutu Rurki sa zahtevom za sprovođenje studije“, rekao je zamenik glavnog ministra Bihara Tejašvi Jadav.

Zauzvrat, predstavnik odeljenja za izgradnju puteva Pratjaj Amrit rekao je da je rušenje „preventivna mera“.

"Odlučeno je da ne rizikujemo i čekamo konačni izveštaj. Zbog toga smo nastavili da demontiramo delove mosta. To je bio deo takve preventivne mere", rekao je on.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track