RUSI SE POHVALILI DA SU UNIŠTILI 8 NEMAČKIH LEOPARDA Ukrajinci im dali ubedljiv odgovor: Niste gađali tenk nego KOMBAJN (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

reagovao i prigožin

RUSI SE POHVALILI DA SU UNIŠTILI 8 NEMAČKIH LEOPARDA Ukrajinci im dali ubedljiv odgovor: Niste gađali tenk nego KOMBAJN (VIDEO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 6. juna snimak za koji se tvrdi da prikazuje prvi uništavanje nemačkih tenkova Leopard tokom navodnog pokušaja kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Ministarstvo tvrdi da se na snimcima iz nišanskog sistema ruskog jurišnog helikoptera vide se lansiranja vođenih projektila na neprijateljska oklopna vozila sa siluetom karakterističnom za borbena vozila nemačke proizvodnje, kao i fiksiranje pogodaka.

Prema podacima Ministarstva odbrane, tokom 5. juna na pravcu Južnodonjeck, jedinice grupe Vostok odbile su napade Oružanih snaga Ukrajine, uništivši preko 1.500 ukrajinskih vojnika i 28 tenkova, uključujući osam Leoparda i tri AMKS-10RC na točkovima.

Na društvenim mrežama su se međutim pojavile tvrdnje da tokom akcije nisu uništeni nemački tenkovi Leopard, nego poljoprivredne mašine.

Sumnju u tvrdnje i podatke Ministarstva odbrane izrazio je i sam vođa Vagnera Jevgenij Prigožin, za koga se zna da nije u dobrim odnosima sa vrhom vojske.

"Poštovani Jevgeniju Viktoroviču, juče je Ministarstvo odbrane tvrdilo da je uništilo preko 1.500 ukrajinskih vojnika, 28 tenkova, među njima 8 nemačkih leoparda, 3 točkala francuska tenka AMKS- 10 i 109 oklopnih vozila. Neki veruju da su ove brojke preuveličane. Kako biste procenili gubitke?"

Prigožin je na ovo pitanje novinara ovako odgovorio:

"Mislim da je baron fon Minhauzen daleko zaostao. Na osnovu onoga što je napisano o gubicima koje smo naneli, uskoro ćemo biti ostavljeni da se borimo sa marsovcima. Da bi se uništilo 1.500 ljudi trebalo bi da bude takvo krvoproliće na potezu od 150 km – ne može se ni zamisliti. S obzirom na to, mislim da je sve to suludo izmišljeno. Sve u svemu, treba dodati sve brojke koje je Konašenkov predstavio – mislim da smo do sada uništili celu populaciju Zemlje pet puta".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:33

KRVAVA RANA SUKOBA SE ŠIRI: RUSIJA-UKRAJINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja