OGLASIO SE MAKRON NAKON UŽASA U FRANCUSKOJ! Pomahnitali napadač (31) besomučno nožem ubadao trogodišnjake POJAVIO SE PRVI SNIMAK
Foto: Printscreen/Twiiiter

horor

OGLASIO SE MAKRON NAKON UŽASA U FRANCUSKOJ! Pomahnitali napadač (31) besomučno nožem ubadao trogodišnjake POJAVIO SE PRVI SNIMAK

Planeta -

Migrant iz Sirije izbo je nožem jutros oko 9.45 sati najmanje osmoro dece i roditelja na igralištu u francuskom gradu Ansiju.

Napad se dogodio na igralištu pored lokalnog jezera na kome se u tom momentu prema navodima francuskih medija nalazila grupa dece starosti od tri do pet godina.

Oglasio se i francuski predsednik Emanuel Makron.

- Napad apsolutnog kukavičluka jutros u parku u Ansiju. Deca i odrasli su između života i smrti. Nacija je u šoku. Naše misli prate njih kao i njihove porodice i mobilisane spasilačke službe - reagovao je na Tviteru Makron.

Lokalni mediji navode da se dvoje dece i jedna odrasla osoba nalaze u kritičnom stanju.

Osumnjičeni muškarac (31) je uhapšen odmah nakon napada. Figaro prenosi da je podneo zahtev za azil 28. novembra 2022. godine po normalnoj proceduri. U međuvremenu je dobio status izbeglice u Švedskoj odlukom od 26. aprila 2023. godine.

- Užasan napad jutros u Ansiju. Sve moje misli su sa žrtvama i porodicama. Nalazim se na mestu napada i razgovaraću u 12.30 sa prefektom Gornje Savoje i javnim tužiocem. Molimo vas da izbegavate sektor Pakuijer radi nesmetanog odvijanja operacija - napisao je gradonačelnik Fransoa Astorg.

Svedoci su prethodno rekli za Le Dofin da je muškarac sa turbanom počeo da napada decu na malom igralištu.

Francuska premijerka Elizabet Born i ministar policije Žerald Darmanin uputili su se na mesto napada.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track