HOROR: Migrant iz Sirije izbo četvoro dece u Francuskoj
Foto: Printscreen

UŽAS

HOROR: Migrant iz Sirije izbo četvoro dece u Francuskoj

Planeta -

Dvoje dece i jedna odrasla osoba bore se za život nakon napada u parku u Ansiju

Najmanje pet osoba, od kojih su četvoro deca, povređeno je u napadu nožem u Ansiju, na istoku Francuske, javlja Rojters.

Nacija u šoku

Kako se navodi, dvoje dece i jedna odrasla osoba su kritično, dok su povrede dvoje mališana blaže. Napadač je migrant iz Sirije, ali njegovi motivi za napad nisu poznati, saopštila je francuska policija.

- Deca i jedna odrasla osoba bore se za život. Nacija je u šoku. Ovaj napad je čin potpunog kukavičluka. Svi smo mislima uz žrtve i njihove porodice - poručio je Emanuel Makron, francuski predsednik.

Kako javlja Frans pres, napad se dogodio u 7.45 ujutru, kada je napadač napao decu koja su uglavnom imala tri godine, a jedno od povređene dece bilo je u kolicima.

- Skočio je na gradilište, počeo je da viče, a onda je prvo krenuo na dečja kolica i izbo dete - rekao je za BFM TV Ferdinand, očevidac napada.

- Majke su vrištale, svi su trčali i bežali - rekao je Žorž, drugi svedok i radnik obližnjeg restorana, prenosi Rojters.

Francuska, migrant, ubistvo
foto: epa/GREGORY ROS

Česti napadi

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žeral Darmanen na Tviteru je saopštio da je napadač uhapšen. Krizni štab formiran je u policijskoj upravi te oblasti, gde je takođe uspostavljen punkt za informisanje javnosti.

Francuska je u poslednjih desetak godina imala više velikih terorističkih napada. Tako su džihadisti 7. januara 2015. ubili 12 ljudi u redakciji lista Šarli ebdo, 13. novembra iste godine u napadima terorista u Parizu ubijeno je 130 ljudi, 14. jula 2016. u Nici je život izgubilo 86 ljudi...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track