PLAĆA SE SVAKI UNIŠTENI LEOPARD: Ruski vojnici dobijaju bonus kada s fronta uklone nemački tenk, zna se VREDNOST NAGRADE
Foto: Hannu Mononen / Alamy / Alamy / Profimedia

PLAĆA SE SVAKI UNIŠTENI LEOPARD: Ruski vojnici dobijaju bonus kada s fronta uklone nemački tenk, zna se VREDNOST NAGRADE

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da će ruske trupe dobiti bonuse za svaki uništeni tenk Leopard nemačke proizvodnje i oklopna vozila isporučena iz SAD koja je koristila ukrajinska vojska.

Rojters prenosi navode tog ministarstva da je to deo šire šeme nagrađivanja prema kojoj je više od 10.000 ruskih vojnika već primilo pojedinačne bonuse od početka rata pre skoro 16 meseci.

Iz ministarstva je navedeno da se na temelju izveštaja ruskih terenskih zapovednika "trenutačno se vrše isplate pripadnicima oružanih snaga Ruske Federacije koji su tokom vojnih operacija uništili tenkove Leopard, kao i borbena oklopna vozila proizvedena u SAD i drugim zemljama NATO".

Rusko ministarstvo tvrdi da je do 31. maja ukupno 10.257 vojnika nagrađeno za uništavanje 16.001 komada ukrajinske i zapadne vojne opreme, a Rojters navodi da te tvrdnje nisu nezavisno proverene.

- Neprijateljsko oklopno vozilo vredelo je 50.000 rubalja (596 dolara), a tenk 100.000 rubalja (1.192 dolara) - saopšteno je iz ruskog ministarstva.

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track