UHAPŠEN SAUČESNIK FATALNE MIRNESE MIKI: Otkriveni NOVI DETALJI velike pljačke u Nemačkoj, ali jedna stvar i dalje MISTERIJA
Foto: Printscreen Instagram, Shutterstock

optužnica

UHAPŠEN SAUČESNIK FATALNE MIRNESE MIKI: Otkriveni NOVI DETALJI velike pljačke u Nemačkoj, ali jedna stvar i dalje MISTERIJA

Planeta -

Protiv Mirnese S, koja je osumnjičena za krađu više od milion evra iz nemačke kompanije za transfer novca, tamošnje tužilaštvo podiglo je optužnicu.

Nemački mediji navode da u optužnici piše i da su nekadašnjoj konobarici, koja je inače rodom iz BiH, saučesnici pomagali u organizovanju bekstva posle krađe, a to je informacija koja do sada nije bila poznata javnosti.

Bild prenosi da je istovremeno podignuta optužnica i protiv neimenovanog saučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu.

Tužilaštvo sada veruje da je Mirnesu sačekao jedan muškarac (29) u vozilu kojim su pobegli nakon pljačke, ali on dosad nije uhvaćen. Otkrivena je međutim osoba za koju se veruje da je organizovala milionsku pljačku.

Tužilac Anjelo Ambrzio rekao je da je taj osumnjičeni u martu uhapšen na teritoriji Nemačke i da se kao i Mirnesa S. nalazi u istražnom zatvoru. Optužnica ga tereti da je "organizovao bekstvo" svojih saučesnika.

Mirnesa S, Mirnesa S.
foto: Instagram

Datum ročišta u pokrajinskom sudu u Štutgartu još nije utvrđen, a istražitelji i dalje tragaju za ukradenim novcem.

- Još nije utvrđeno gde se nalazi novac - rekao je tužilac Ambrozio.

Mirnesa, poznata i pod nadimkom Miki, odlučila je da se preda policiji kada je shvatila da se obruč oko nje steže. Navodno je preko advokata obavestila nemačke vlasti da želi da se preda pa je uhapšena odmah po sletanju na aerodrom u Štutgartu.

Mirnesa S. je optužena da je u oktobru prošle godine ukrala milion evra u kešu iz firme u kojoj je radila, a potom nestala bez traga.

Prema nekim informacijama pljačku je planirala u stanu koji se nalazi na samo 200 metara od policijske stanice.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track