NESI, TI LI SI? Turista fotografisao jezero Loh Nes i uočio NEŠTO OGROMNO kako se pomera ispod vode (FOTO)
Foto: Profimedia

NESI, TI LI SI? Turista fotografisao jezero Loh Nes i uočio NEŠTO OGROMNO kako se pomera ispod vode (FOTO)

Planeta -

Britanski list Dejli telegraf objavio je svedočenje dvoje turista sa škotskog jezera Loh Nes koje je ponovo pokrenulo nagađanja o ogromnom čudovištu Nesi za koje se već devet decenijama priča da se krije u tim dubokim vodama.

Navodi se da su Etijen Kamel, farmaceut iz francuskog grada Liona i njegova supruga Elijan fotografisali to jezero u blizini Invermoristona, kada su navodno videli Nesi kako pliva odmah ispod površine vode.

- Bilo je prilično čudno. Ja sam čovek od nauke i nikada nisam verovao da je čudovište iz Loh Nesa praistorijska životinja. Međutim, video sam dugačku senku dok sam fotografisao jezero. Pozvao sam suprugu i oboje smo uočili da se senka pomerila - rekao je Kamel.

On je dodao da je pomislio da se možda radi o senci oblaka ili čamcu, ali nijednog ni drugog nije bilo u blizini.

- Bilo je manjih talasa, kao da se nešto pomeralo. To nešto je bilo dugačko između 15 i 20 metara i bilo je udaljeno oko 150 metara. Bilo je prilično čudno, a zatim je nestalo - naveo je farmaceut.

On je rekao da zajedno sa suprugom nije mogao da proceni da li se radi o životinji, ali su bili uvereni da se nešto pomeralo ispod vode.

- Nikada ranije takvo nešto nisam video u nekom jezeru, a tamo gde živimo )u Francuskoj) ih ima mnogo - zaključio je Kamel.

Dejli telegraf podseća da se prva priča o čudovištu po imenu Nesi, koje navodno živi u Loh Nesu, pojavila se 1933. nakon što je Frančeska McGarvi iz škotskog grada Kastelhida videla tamnu figuru kako izranja iz vode.

Nakon što je još ljudi utvrdilo da se u tom jezeru nešto nalazi, mediji su pisali da navodno čudovište izgledom podseća na pleziosaurusa, morskog reptila koji je izumro pre više od 65 miliona godina.

Zvanična nauka nije našla nikakve dokaze da se u škotskom jezeru nalazi praistorijski stvor. Do sada je urađeno nekoliko ispitivanja jezera pomoću sonara, od kojih su najpoznatija ona iz 1987. i 2003. i ništa nije pronađeno. Pored toga, za brojne fotografije koje su navodno prikazovale Nesi ispostavilo se da su montirane ili da se na njima vide predmeti ili životinje koje uobičajeno žive u tom jezeru.

(Kurir.rs/Dejli telegraf, Foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track