BLIŽE SE KRITIČNI SATI: Zalihe kiseonika u nestaloj podmornici trajaće do SUTRA OKO PODNEVA, još se ne zna šta to LUPA IZ DUBINE
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

TRKA SA VREMENOM

BLIŽE SE KRITIČNI SATI: Zalihe kiseonika u nestaloj podmornici trajaće do SUTRA OKO PODNEVA, još se ne zna šta to LUPA IZ DUBINE

Planeta -

BBC navodi da se očekuje da će zalihe kiseonika u podmornici Titan, koja je nestala prilikom obilaska olupine Titanika u Atlantskom okeanu, nestati oko 13 časova u četvrtak po vremenu u Srbiji, što znači da su naredni sati od kritičnog značaja.

Ova mala podmornica poslednji signal brodu koji ju je pratio poslala je u nedelju, sat i 45 minuta nakon zarona.

Podmornica Titan
Podmornica Titanfoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

U njoij se nalaze britanski milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman, francuski istraživač Pol-Anri Narželeo i Stokton Raš, izvršni direktor "Oušngejt ekspedišn", kompanije koja je organizovala ovu turističku turu.

BBC prenosi navode američkih vlasti da se lupanje čulo iz dubine Atlantika u intervalima od po pola sata u ukupnom trajanju od četiri časa. Stručnjaci za istraživanja velikih okeanskih dubina naveli su za BBC da je teško utvrditi o kakvim se zvukovima radi bez nekih detaljnijih podataka.

Navodi se da je i komandant potrage za Titanom naveo da je izvor te bude nepoznat.

BBC navodi da je moguće da je u pitanju zvuk koji poizvodi čvrsti predmet koji udara o zadnji deo podmornice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track