OGLASIO SE PRIJATELJ PAKISTANSKOG MILIJARDERA I NJEGOVOG SINA: Tetka tvrdi da je krenuo da udovolji ocu a on kaže da je OVO ISTINA
Foto: Handout / AFP / Profimedia, ABACA / Abaca Press / Profimedia, Handout / AFP / Profimedia

OGLASIO SE PRIJATELJ PAKISTANSKOG MILIJARDERA I NJEGOVOG SINA: Tetka tvrdi da je krenuo da udovolji ocu a on kaže da je OVO ISTINA

Planeta -

Nakon što je sestra Šahzade Davuda koji je nastradao na podmornici Titan na dnu Atlanskog okeana, u blizini olupine Titanika, zajedno sa sinom Sulejmanom (19) i još trojicom putnika, rekla da je tinejdžer bio prestravljen pred putovanje i da je na put krenuo kako bi udovoljio svom ocu koji je bio opsednut ovim brodom, oglasio se prijatelj porodice Davud.

Sulejmanova tetka rekla je za NBC News da je dečak pošao na putovanje do ostataka broda Titanik da bi ispunio očevu želju, a putovanje se desilo za vreme vikenda kada se obeležavao Očev dan kao i da tinejdžer "nije bio baš za to".

"Znate da ja kao što je Šahzada imao, takođe imam dvoje dece, ćerku i sina koji ima 20 godina, malo je stariji od Sulejman, koji je bio avanturista kao i njegov otac. Uvek se peo po drveću trčao bos po bašti.

Ako bi trebalo da opišem odnos oca i sina, zapravo odnos nas četvorice (Šahzade i njegovog sina i njega samog i njegovog deteta) dve stvari su se zaista izdvojile. Prva je ljubav jednog prema drugome, a druga je poštovanje sa kojim smo se odnosili (ili se odnosimo) jedan prema drugom.

Šahzada i Kristin (njegova supruga) šalili su se jedni sa drugima, deca su to činila isto sa roditeljima. Imali su jako blizak odnos u kojem su jedno drugome mogli svašta da kažu. Dakle, ne postoji svet koji bih mogao da zamislim u kojem bi Sulejman izrazio ovakvu rezervu, a Šahzada i Kristin ga ne bi slušali, jednostavno to se ne bi dogodilo", rekao je Osman Vahid za TalkTV, prenosi Daily mail.

Titanik, Podmornica
foto: Talk TV / screenshot

Šta je rekla Sulejmanova tetka

Azmeh Davud izjavila je da je Sulejman Davud bio prestravljen pre ukrcavanja na podmornicu Titan (OceanGate Expeditions Titan), u kojoj su pored njega i njegovog oca stradala još trojica istraživača. Više o tome i o porukama porodica nastradalih u odvojenom tekstu.

Prema njenim rečima, Sulejman "nije bio baš za to" da krene na put, kao i da se osećao prestravljeno, ali da je na kraju odlučio da krene jer je putovanje bilo za vikend kada se obeležavao Dan očeva pa je želeo da udovolji svom tati, koji je bio veliki zaljubljenik u Titanik.

Azmeh Davud dala je telefonski intervju za NBC News, uključila se iz Amsterdama gde žvi sa suprugom Džonatanom. U tom intervjuu rekla je da je izuzetno teško podnela vest da je podmornica zarobljena na dnu okeana. Nestrpljivo je čekala vesti o potrazi za Titanom.

Ispričala je i da je poslednjih nekoliko godina izgubila kontakt sa bratom koji nije podržvao odluke svoje sestre o tome kako će se ona lečiti od multipla skleroze. U intervjuu je poručila da je držala u rukama svog mlađeg brata kada se rodio.

Azmeh se prisetila da je njen brat bio "apsolutno opsednut" Titanikom od malih nogu i da su stalno gledali britansku dokumentarnu dramu iz 1958. "Noć za pamćenje" o potopljenom brodu kompanije White Star Line. I ona je bila fascinirana ovim brodom, rekla je da se nikada ne bi usudila da krene do olupine Titanika.

Porodica Davud i porodice ostalih nastradalih uputile su potresne poruke povodom tragične vesti. Ono što je trebalo da bude putovanje oca i sina za najlepšu uspomenu, pretvorilo se u tragediju. Porodica Davud kao i porodice ostalih žrtava bore se sa nezamislovom tugom i boli.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track