GDE JE PUTIN? Iz Kremlja tvrde da je na radnom mestu, a Ukrajinci da je avionom ODLETEO U RODNI GRAD (FOTO)
Foto: EPA/Vladimir Astapkovichsputnikkre

GDE JE PUTIN? Iz Kremlja tvrde da je na radnom mestu, a Ukrajinci da je avionom ODLETEO U RODNI GRAD (FOTO)

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da se ruski predsednik Vladimir Putin nalazi u svojoj kancelariji u Kremlju gde radi kao i obično.

To je objavila ruska agencija RIA Novosti, dok je Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, na Tviteru napisao da je "Putinov predsednički avion navodno odleteo iz Moskve za Sankt Peterburg", rodni grad šefa ruske države.

Međutim, Geraščenko je takođe podsetio na izjavu Peskova da Putin radi u Kremlju.

Ukrajinska agencija Neksta tvitovala je da je "Putinov avion poleteo iz Moskve i nestao sa radara", pozivajući se na podatke sajta Flajtradar data shows.

Navodi se da je avion navodno prestao da odašilje signale koji omogućuju njegovo praćenje negde u blizini ruskog grada Tvera, koji se nalazi na 180 kilometara severozapadno od Moskve.

Neksta navodi da se u Tverskoj oblasti nalazi jedna od Putinovih rezidencija, a da predsednički avion poseduje opremu koja Putinu omogućuje da iz vazduha kontroliše ruske oružane snage.

Putin se danas obratio naciji nakon što su trupe privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina preuzele kontrolu nad ruskim gradovima Rostov na Donu i Voronjež.

- Pokušaj da se izazove raskol u društvu je udarac u leđa - naveo je Putin i dodao da su prevelike ambicije dovele do izdaje Rusije.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track