FATALNA MIRNESA MIKI OSTALA BEZ PARA I MOMKA: Osumnjičena za krađu 1,25 miliona evra, a predala se s 250 evra u džepu (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram, Profimedia

očekuje suđenje u štutgartu

FATALNA MIRNESA MIKI OSTALA BEZ PARA I MOMKA: Osumnjičena za krađu 1,25 miliona evra, a predala se s 250 evra u džepu (FOTO)

Planeta -

Dok Mirnesa S. (42) optužena za krađu 1,25 miliona evra u Nemačkoj, očekuje suđenje u Štutgartu, pojavili su se novi detalji u vezi sa njenim hapšenjem i privatnim životom.

Nekada atraktivna plavuša, poznata kao Miki iz BiH uvek je na društvenim mrežama postavljala slike koje ukazuju da je vodila luksuzan život - u skupocenoj odeći i sa upadljivom šminkom. Ipak, kada se predala nemačkoj policiji u Štutgartu - bila je obučena bez stila, kao i bez svog novca.

Telegraf.rs prenosi pisanje nemačkog Bilda da se posle 101 dana provedenog u bekstvu Mirnesa S. vratila u Štutgart 23. januara i uhapšena je direktno u avionu. Nosila je crnu trenerku, pojavila se bez šminke i sa braon kosom.

A gde je 1,25 miliona evra koje je ukrala iz transportne kompanije Prosegur u Štutgartu, nije poznato. Kradljivica je u džepu imala samo 249,40 evra. To pokazuju zapisnik federalne policije u koji je Bild imao uvid.

Nemački mediji preneli su ranije kako je Mirnesa upoznala Roberta S. u kafiću u Štutgartu, da je najpre odbila da učestvuje u krađi, ali da ju je on na to nagovorio obećavši joj zajednički život bez finansijskih teškoća.

Mirnesa, Mirnesa S.
foto: Printscreen/Tik Tok

Dana 14. oktobru 2022. godine Mirnesa je otišla na posao i oko 15 sati u neopaženom trenutku u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 evra. Sa Robertom je pobegla u Beč gde joj je on dao 20.000 evra kako bi mogla da nastavi put Srbije, piše BILD. Ostatak novca je navodno zadržao.

Više nije bilo reči o njihovom zajedničkom životu bez finansijskih problema. Umesto toga, prema informacijama iz istrage, Robert S. je pretio neko vreme Mirnesi. Ona se uplašila i ponovo pobegla, ovog puta u Crnu Goru. Odatle je njen advokat Markus Okolisan (46) kontaktirao policiju.

Potraga za Robertom S. i dalje traje. Vrlo je moguće i da će sam potrošiti sav ukradeni novac.

U međuvremenu Miki i Robertovog prijatelja očekuje suđenje pred regionalnim sudom u Štutgartu zbog krađe. Mirnesi preti deset godina zatvora. Kako će se braniti? Njen advokat nije želeo da odgovori na to pitanje pre početka suđenja.

Nemački mediji navode kako je Mirnesa upoznala Roberta S. u kafiću u Štutgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u Proseguru i da je u nabildovanom šarmeru videla svoju šansu. Dogovorili su sastanak i nastavili da se viđaju Robert je, prema optužnici, u roku od dve sedmice uspeo da uveri Mirnesu da počini krivično delo, pišu nemački mediji.

Mirnesu je posle pljačke napolju čekao Robert S. u mercedesu. Tada počinje njihov filmski beg. Kako navode nemački mediji, rešili su se Mirnesinog mobilnog telefona i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 evra, a ostatak plena je zadržao. Tokom sledećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju. Trojac je bio sretan zbog milionske pljačke. Ali, novi zajednički život bez finansijskih briga koji je obećao Robert S. Mirnesi brzo se za plavušu pretvorio u pakao. Prema informacijama iz advokatskih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje.

Robert S. više nije želeo da ima ništa s njom. Kad se požalila na to, zapretio joj je.

(Kurir.rs/Bild/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track