PUTIN SNIMLJEN VEČERAS POSLE NAVODA O HAPŠENJU GENERALA SUROVIKINA: Predsednik Rusije našao se tamo GDE GA NIKO NE OČEKUJE! VIDEO
Foto: Gavriil Grigorov/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

NEVEROVATNO

PUTIN SNIMLJEN VEČERAS POSLE NAVODA O HAPŠENJU GENERALA SUROVIKINA: Predsednik Rusije našao se tamo GDE GA NIKO NE OČEKUJE! VIDEO

Planeta -

Nekoliko svetskih i pojedini ruski mediji večeras su objavili da je, zbog oružane pobune i umešanosti u pobunu Vagnerovaca uhapšen moćni ruski general Sergej Surovikin.

Moskva nije potvrdila ovu vest, a za to vreme Vladimir Putin ne sedi u kancelariji već došao tamo gde ga je malo ko očekivao - na ulicu gde se s osmehom pozdravlja sa građanima.

Zamenik komandanta združene grupe ruskih trupa u Ukrajini general Surovikin navodno je uhapšen zbog podrške vođi Vagnera Jevgeniju Prigožinu tokom oružane pobune.

Putin za to vreme boravi u Dagestanu, gde je navodno spontano izašao na ulice Derbenta da pozdravi narod. Predsednik Rusije je stigao do fontane u parku Nizami Ganjavi, gde su mu oduševljeni građani klicali i uzvikivali njegovo ime. Na snimcima se vidi Putin kako ide kroz masu, pozdravlja se sa brojnim građanima, dok se se pojedinima i fotografisao.

Putin boravi u Dagestanu i sa tamošnjim čelnicima razgovara o razvoju turizma. Pojedini analitičari mišljenja su da je Putin, koji deluje oslabljeno nakon događaja proteklog vikenda, namenski otputovao u Dagestan, kako bi pokazao svetu da je i dalje omiljen među narodom.

Inače, vest da je Surovikin uhapšen, izvor Moskov tajmsa n tumači odsutnopću tokom Prigožinove pobune.

- Nije se ponašao baš pokorno kad je dobio zadatak da pročita tekst pred kamerom i bio je previše hrabar prema rukovodstvu - navodi izvor i dodaje da se stiče utisak da je "Surovikin deo Prigožinove koalicije".

Sergej Surovikin
Sergej Surovikin foto: Sergey Guneev/Sputnik/Profimedia, AP

Surovikin je navodno unapred znao za planove Jevgenija Prigožina da pokrene oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, objavio je ranije Njujork tajms pozivajući se na američke zvaničnike upoznate sa obaveštajnim podacima.

Navodno se sada istražuje da li je Surovikin pomogao u planiranju pobune koja se pretvorila u marš na Moskvu i postala najozbiljnija pretnja režimu predsednika Vladimira Putina za njegove 23 godine na vlasti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track