OLUPINA, KRHOTINE, VIRE ŽICE I KABLOVI! NAJNOVIJI SNIMAK IZBLIZA: Ostaci podmornice "Titan" izneti na obalu
Foto: AP Paul Daly

sumnja da su pronađeni ljudski ostaci

OLUPINA, KRHOTINE, VIRE ŽICE I KABLOVI! NAJNOVIJI SNIMAK IZBLIZA: Ostaci podmornice "Titan" izneti na obalu

Planeta -

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država sumnja da su pronađeni ljudski ostaci iz olupine podmornice Titan, saopštili su zvaničnici.

Ova vest dolazi nakon što su ostaci iz podmornice izneseni na obalu u sredu, piše Skaj njuz. Analiza onoga što je pronađeno tek počinje, a sada je objavljen i snimak odlaganja delova podmornice.

Zvaničnici Američke obalske straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i zadnji poklopac. Agencija je trenutno u ranoj fazi istrage o uzrocima katastrofe Titana, a objavljeni su i snimci odlaganja delova podmornice u Kanadi.

Podsetimo, petorica muškaraca je poginulo, uključujući tri britanska državljana kada je, kako se veruje, podmornica pretrpela katastrofu.

- Medicinski stručnjaci Sjedinjenih Država će sprovesti zvaničnu analizu pronađenih ljudskih ostataka koji su pronađeni prilikom detaljne pretrage olupine na mestu incidenta - navela je u saopštenju američka Obalska straža.

Kapetan Džejson Nojbauer, koji vodi istragu o tragediji, rekao je:

- Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci u pronalaženju i očuvanju ovog vitalnog dokaza na ekstremnim dubinama mora. Dokazi postoje, ali moramo još mnogo da uradimo da bismo razumeli faktore koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i pomogli da se spreči da se slična tragedija ponovi.

(Kurir.rs/Skaj njuz/CBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja