Katar snima odgovor na Nevinost muslimana
Foto: SINA

Katar snima odgovor na Nevinost muslimana

Planeta -
Izdvojeno 450 miliona dolara za snimanje filma o životu proroka Muhameda

SARAJEVO - Direktor katarske produkcijske kompanije "Nur" Ahmed Hasimi izjavio je da je ta kuća izdvojila budžet od 450 miliona dolara za snimanje filma o životu proroka Muhameda.

Projekat je trenutno u pripremi, a film će se - kako je planirano - sastojati iz tri dela. Hasimi je rekao da je scenario ovog filma u pripremi još od 2009. godine i da je u završnoj fazi.

Po njegovim rečima, film šalje pozitivnu Muhamedovu poruku celom čovečanstvu i biće svojevrsni odgovor na provokativni film koji je uzrokovao nemire i krvoproliće u svetu.

"U pripremi scenarija za film, kosultovali smo mnoge islamske učenjake, kao što je Jusuf el-Kardavi. Njihov doprinos je bio na fonu poštovanja islamskog prava i pravila. Želimo da svetu pošaljemo pravu poruku o životu i delu Muhameda, nasuprot filmu koji je snimljen u Americi i koji vređa njegov lik i delo", rekao je Hasimi u intervjuu za agenciju Anadolija.

Ističući da je jedan od ciljeva kompanije "Nur" da promoviše život i dela poslanika Muhameda, Hasimi je kazao da je ova produkcijska kuća do sada izdala priručnik o njegovom životu, koji je štampan na šest jezika i podeljen u 250 hiljada primeraka, kao i mnogo drugih dela istog sadržaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track