ZAVRŠENA TALAČKA DRAMA NA MOLDAVSKOM AERODROMU: Uhapšen Turčin koji je ubio dvoje ljudi
Foto: Printscreen Telegram

ZAVRŠENA TALAČKA DRAMA NA MOLDAVSKOM AERODROMU: Uhapšen Turčin koji je ubio dvoje ljudi

Planeta -

Na moldavskom aerodromu u Kišinjevu došlo je do pucnjave u kojoj su poginule najmanje dve osobe. Napadač se zabarikadirao pre hapšenja, a aerodrom je evakuisan.

Medijska kuća Ziarul de Garda javila je da je policija raspoređena na aerodromu i da je jedan muškarac zabarikadiran pošto je ispalio nekoliko hitaca. Prema prvim informacijama, poginuli su jedan civil i obezbeđenje na aerodromu.

Kako prenose Ria Novosti, napadač je otvorio vatru na prisutne pošto mu je zabranjen ulazak u Moldaviju, a radi se o stranom državljaninu Turske.

Ruski mediji javljaju da je napadač uhapšen i da je moldavsko tužilaštvo otvorilo krivičnu istragu o napadu. U policiji ističu da je opasnost otklonjena i da je napadač ranjen i hospitalizovan.

Letovi su privremeno pauzirani ili odloženi.

Moldavski premijer Dorin Rečean rekao je da je pucnjavu na aerodromu u Kišinjevu, u kojoj su poginule dve osobe, otvorio državljanin Tadžikistana.

„Ozbiljan bezbednosni incident na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu. 43-godišnjem državljaninu Tadžikistana zabranjen je ulazak u Moldaviju iz bezbednosnih razloga.

Dok je bio u pratnji u sterilnu zonu radi povratka, pucao je u graničnog čuvara i službenika za obezbeđenje aerodroma sa pištolj ukraden od graničnog policajca“, napisao je Rečan na svojoj stranici na Fejsbuku.

Kurir.rs/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track