"PUCAJ MU U GLAVU" Oglasio se mladić koji je bio u društvu tinejdžera koga je UBIO POLICAJAC u Parizu! OTKRIO JEZIVE DETALJE
Foto: EPA/Mohammed Badra, Printscreen Twitter

novi detalji

"PUCAJ MU U GLAVU" Oglasio se mladić koji je bio u društvu tinejdžera koga je UBIO POLICAJAC u Parizu! OTKRIO JEZIVE DETALJE

Planeta -

Mladić koji je bio u vozilu sa Nahelom M. (17) otkrio je šta se zaista dogodilo kobnog jutra kad je policajac ubio tinejdžera tokom provere u zapadnom delu Pariza.

Tinejdžer je objavio snimak na kome kaže da na društvenim mrežama "ima mnogo laži" i da će "ispričati priču od A do Š".

Putnik, koji je sa Nahelom bio u automobilu sa poljskim tablicama, rekao je da su pozajmili vozilo i otišli da se provozaju po Nanteru, ali da nisu bili pod uticajem alkohola ili droge. Tvrdi da su bili u autobuskoj traci kad su primetili policiju na motorima i na kraju se zaustavili. Rekao je da je jedan policajac došao do prozora i zapretio Nahelu.

- Ugasi motor ili ću te upucati - rekao je navodno policajac.

Mladić tvrdi da je policajac udario Nahela drškom pištolja pre nego što je stigao drugi koji je potom učinio isto. Zatim je prvi policajac prislonio pištolj Nahelu na glavu i rekao da ne mrda ili će mu sasuti metak u glavu.

Tvrdi da mu je onda drugi policajac rekao da ga upuca i da ga je prvi ponovo udario kundakom pištolja. Ovo je primoralo Nahela da pusti kočnicu.

Drugi policajac tada je pucao upozoravajući Nahela da skine nogu sa gasa.

- Video sam ga u bolovima. Drhtao je. Bio sam uplašen. Izašao sam iz vozila i pobegao. Mislio sam da bi mogli da me upucaju pa sam pobegao - rekao je mladić.

Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru u prisustvu majke, bake i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od njega.

Stotine besnih građana, podsetimo, svake večeri protestvuje zbog ubistva tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla, za koje je optužen policajac.

Četvrte noći po redu protesti su eskalirali, a slike automobila koji gore, policijskih stanica koje demonstranti gađaju kamenicama i vatrometom, kao i razbijeni i opljačkani izlozi, obišli su svet.

Samo tokom sinoćnjeg protesta bilo je angažovano 45.000 policajaca i žandarma širom zemlje. Uhapšeno je više od 1.300 ljudi.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track