ZAGLAVILI SMO SE NA DNU ATLANTIKA, A ON NAM REKAO DA SPAVAMO: Putnik podmornice Titan otkrio šokantne detalje sa putovanja
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

ZAGLAVILI SMO SE NA DNU ATLANTIKA, A ON NAM REKAO DA SPAVAMO: Putnik podmornice Titan otkrio šokantne detalje sa putovanja

Planeta -

Čovek koji je 2021. bio putnik na podmornici Titan koja je nedavno implodirala i odnela pet života, tvrdi da je izvršni direktor kompanije Oušngejt predložio posadi da spava na brodu preko noći dok je zaglavljena na dnu Atlantika.

Ekspedicija Džejdena Pana 2021. godine dobila je zastrašujući preokret kada je Titanova baterija umrla u momentu kada je brod bio nešto više od dva sata od spuštanja do olupine Titanika na dnu okeana.

Govoreći za BBC prošle godine, snimatelj se prisetio trenutka kada je direktor kompanije Stokton Raš rekao putnicima da je baterija „kaput“.

Raš je navodno rekao putnicima moraju da se vrate na površinu kada su bili na udaljenosti od dva fudbalska igrališta od legendarne olupine broda.

„U početku sam mislio da se šali jer smo bili više od dva sata od cilja naše ekspedicije i tako blizu dna. Ali onda je objasnio da se jedna od baterija ispraznila, pa bi nam bilo teško da se vratimo na površinu“, rekao je Pan za BBC, prenosi Dejli mejl.

Dok je Raš pokušavao da reši problem, navodno je ponudio putnicima da odu na spavanje dok je brod tonuo na dno okeana.

Pola posade, uključujući Stoktona, reklo je da bi bilo dobro da spavaju na dnu okeana, međutim, ostali klijenti nisu bili voljni da provedu noć pod okeanom.

Na kraju je Raš uspeo da upotrebi hidrauliku da spusti težinu i brod je sigurno isplivao na površinu sa svim putnicima na brodu.

Panova priča izašla je u javnost nakon što je pet putnika, uključujući Raša, poginulo tokom ronjenja do Titanika prošlog meseca. Podmornica je implodirala blizu dubine od 3.800 metara gde leži Titanik.

Sahzada Davud (58) i njegov 19-godišnji sin Suleman bili su putnici tragične ekspedicije, a pre nego što su se ukrcali na putovanje od 250.000 dolara po osobi u kojem su poginuli sa još troje ljudi, slikani su nasmejani.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track