"RUSKOJ VOJSCI JE NARUŠEN MORAL POTEZIMA POLITIKE!" Vojni analitičar odgonetnuo: Koliko je zapravo Zapad potrošio na Ukrajinu?
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"RUSKOJ VOJSCI JE NARUŠEN MORAL POTEZIMA POLITIKE!" Vojni analitičar odgonetnuo: Koliko je zapravo Zapad potrošio na Ukrajinu?

Planeta -

Danas je rat veoma aktuelna tema, za opstanak Ukrajine je najzaslužniji Zapad koji im sa svih strana šalje prekopotrebnu pomoć.

Sukob traje više od godinu dana, mnoge oblasti su zauzete i dosta ljudi je izgubilo živote, ali kolika je zapravo pomoć Zapada i NATO-a Ukrajini?

Za komentar dešavanja u Rusiji, gost "Crvenog kartona" kod Svetislava Basare, bio je ugledni vojni novinar Aleksandar Radić.

Ukrajina
foto: Profimedia

Radić je odgonentnuo koliko je Zapad potrošio na rat u Ukrajini.

- NATO je dao jako velike resurse Ukrajini, haubice 155 mm su nadmašivače rusku artiljeriju, pa čak i uniforme. Amerikanci su odobrili dostavu dva miliona projektila 155 mm. Možete li da zamislite dva miliona ičega. A to je samo pomoć u jednom kalibru i to je prouzrokovalo sudar resursa. Ruskoj vojsci je narušen moral potezima politike - rekao je stručnjak, pa nastavio:

00:53

RUSKOJ VOJSCI JE NARUŠEN MORAL POTEZIMA POLITIKE! Vojni analitičar odgonetnuo: Koliko je zapravo Zapad potrošio na Ukrajinu?

- Ruski vojnici su ginuli početkom oktobra na desnoj obali Dnjepra. Kad pogledate naše tzv. eksperte govorili su o padu Odese, bila je euforija, a već u novembru Rusi su se povukli po političkoj odluci.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:25

AKO UKRAJINA IZGUBI, TO BI BIO PORAZ NATO-A BEZ OPORAVKA! Antić tvrdi: Samo oni stoje iza rušenja hidrocentrale Kahovka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track