RAZGOVARALI GLAVNI OBAVEŠTAJCI RUSIJE I SAD! Putinovog čoveka ZVAO ŠEF CIA, Nariškin otkrio šta misli o PREGOVORIMA O UKRAJINI
Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia, Lamkey Rod/CNP/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Shutterstock

DIREKTOR SVR OBJAVIO DETALJE

RAZGOVARALI GLAVNI OBAVEŠTAJCI RUSIJE I SAD! Putinovog čoveka ZVAO ŠEF CIA, Nariškin otkrio šta misli o PREGOVORIMA O UKRAJINI

Planeta -

Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) izjavio je za Tas da još nisu sazreli uslovi za pregovore oko Ukrajine i otkrio da je krajem juna razgovarao telefonom sa Vilijamom Bernsom, direktorom američke Centralne obaveštajne službe.

- Činjenica da će pregovori postati mogući pre ili kasnije je prirodna, zato što se svaki sukob, uključujući i oružani, završava pregovorima, ali uslovi za njih još uvek nisu sazreli - naveo je Nariškin ruskoj agenciji.

On je ranije danas za Tas potvrdio da je imao telefonski razgovor sa Bernsom krajem prošlog meseca tokom kojeg su njih dvojica "promišljali i diskutovali šta treba raditi u vezi s Ukrajinom".

- Kako ja vidim (taj razgovor), događaji od 24. juna (pobuna "Vagnera" u Rusiji) poslužili su u velikoj meri kao opravdanje da me moj američki kolega pozove telefonom, pošto je najveći deo razgovora bio usredsređen na diskusiju o Ukrajini i događaje u vezi s njom. Mi smo izneli neke misli i promišljanja oko toga šta bi trebalo uraditi u vezi s Ukrajinom - kazao je Nariškin.

Šef SVR, kojeg je BBC nedavno predstavio kao jednog od ljudi iz najužeg kruga oko ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je da je njegov razgovor sa Bernsom trajao "oko sat vremena".

Nariškin je naveo da je u tom razgovoru ostavljena mogućnost organizovanja sastanka licem u lice njih dvojice.

- Nismo se složili oko susreta, ali takva mogućnost postoji, ostavljena je mogućnost i za (dodatne) telefonske razgovore i za sastanak licem u lice - poručio je Nariškin.

(Kurir.rs/Tas/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track