BAJDEN SAOPŠTIO ZELENSKOM "LOŠU VEST": Predsednik SAD rekao da se raduje danu ulaska Ukrajine u NATO i dodao ČUDNU PORUKU (VIDEO)
Foto: AP Susan Walsh, AP Pavel Golovkin

UOČI BILATERALNOG SASTANKA

BAJDEN SAOPŠTIO ZELENSKOM "LOŠU VEST": Predsednik SAD rekao da se raduje danu ulaska Ukrajine u NATO i dodao ČUDNU PORUKU (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je uoči bilateralnog sastanka s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da se raduje danu kada će se Ukrajina zvanično pridružiti NATO.

CNN prenosi da je Bajden Zelenskom poručio da je Ukrajina "uradila ogroman posao", ali da "još mnogo toga treba da uradi".

- I jednostavno mislim da ćemo, znate, mi osigurati da vi dobijete ono što vam je potrebno. I radujem se danu kada ćemo se sastati da proslavimo vaše zvanično, zvanično članstvo u NATO - rekao je Bajden.

Usledila je još jedna poruka šefa Bele kuće Zelenskom.

- Loša vest za vas je da mi nigde ne idemo. Zaglavljeni ste s nama. Mi nigde ne idemo - kazao je Bajden.

Vladimir Zelenski, Džo Bajden
foto: AP Susan Walsh

CNN podseća da je Baden prethodno priznao da Alijansa nije pozvala Ukrajinu da pristupi NATO tokom dvodnevnog samita koji se završava danas.

Američka televizija navodi da, iako je Zelenski pohvalio razgovore održane tokom samita, on je takođe izrazio i frustraciju što Ukrajini nije ponuđen nikakav vremenski za ulazak u NATO.

Članice G7 objavile su ranije danas međunarodni okvir koji utire put dugoročnim bezbednosnim garancijama Ukrajini koje imaju za cilj da pojačaju njenu odbranu od Rusije i odvrate Moskvu od buduće agresije.

NBC njuz je objavio da je Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, naizgled ublažio ukrajinski bes kada je na zajedničkoj konferenciji za medije sa Zelenskim objavio trodelni paket koji ima za cilj da Ukrajinu dodatno približi Alijansi.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/CNN/Rojters/NBC njuz)

Bonus video:

01:03

ZELENSKI SE TOLIKO ZAIGRAO DA DAJE UPUSTVA BAJDENU! Stručnjaci analiziraju: Ukrajina insistira, NATO ne želi da testira član pet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja