OVO JE MALI MATIJA (2) KOJI JE POGINUO U STRAVIČNOJ NESREĆI: Porodica šetala, a onda ih je audi pokosio, stradali mu i tata i baka
Foto: Twitter/FrancoScarsell2, Facebook/Imprese funebri Lucarda e Dell'ange

leteli 30 metara

OVO JE MALI MATIJA (2) KOJI JE POGINUO U STRAVIČNOJ NESREĆI: Porodica šetala, a onda ih je audi pokosio, stradali mu i tata i baka

Planeta -

Mali Matija (2), njegov otac Marko (47) i baka Marija (64), koji su stradali 6. jula tokom odmora u Italiji, kada je na njih "audijem" naletela nemačka državljanka biće sahranjeni u svom rodnom mestu u petak.

Nesreća se dogodila u gradu Santo Stefano di Kadore oko 15.30 časova, u trenutku dok je porodica šetala uživajući u odmoru. Malog Matiju je mama gurala u kolicima, njegov brat je vozio bicikl, a tata i baka su šetali kraj njih. Odjednom se čula velika buka i tada je "audi", za čijim volanom je bila Anđelika Hater, naleteo na njih velikom brzinom.

Marko Antonielo
foto: Twitter/FrancoScarsell2, Facebook/Imprese funebri Lucarda e Dell'ange

Od siline udara odleteli su 30 metara. Marko i baka Marija preminuli su na licu mesta, dok je mali Matija izdahnuo u bolnici.

Prema rečima svedoka, audi je prvo udario Matijinog brata, koji je vozio bicikl, njegovu majku, pa njegovog oca, Matiju i na kraju baku.

Nakon što su tela žene, njenog zeta i Matije završila na haubi i odbačena oko 30 metara, automobil je nastavio svoj ludi juriš, zadržavši se na trotoaru i udarivši desnim prednjim delom o banderu, koju je oborio. Čak ni ovaj udarac nije zaustavio kretanje vozila koje je izgubilo prednji desni točak i branik: nakon što je uništio drvenu stazu koja je bila iza svetiljke, zaustavio se u suprotnoj traci.

Automobil
foto: Twitter/FrancoScarsell2

Žena je izašla iz vozila i kada su spasioci stigli do nje, navodno se tresla i izgledala uznemireno. Prevezena je u bolnicu i podvrgnuta svim teksikološkim testovima, a navodno su i alko-test i testovi na narkotike bili negativni.

Policija i dalje istražuje sve okolnosti ove tragedije, a osumnjičena za smrt malog Matije i njegovih rođaka nalazi se u psihijatrijskoj bolnici.

Tela Matije, njegovog oca i bake trebalo bi večeras da stignu u Favero, gde će sutra ujutru biti sahranjeni. U gradu je proglašena dvodnevna žalost.

Čitava Italija teško je primila vest o ovoj tragediji. Gradovi oko Favera ujedinili su se da pomognu porodici. Građani prikupljaju novac kako bi pomogli Matijinoj mami.

Za večeras oko 21 sat organizovano je okupljanje građana koji će, u čast malog Matije, sa upaljeni svećama prošetati do vrtića koji je pohađao.

"Na zahtev porodice Matija, Marko i Marija biće sahranjeni jedno pored drugog", saopštili su nadležni.

Oni su naveli da će ulazak u crkvu biti omogućen samo rodbini i najužim prijateljima, i zamolili su građane da u miru odaju počast stradaloj porodici.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track