JEDNA STVAR MOGLA BI BITI KOBNA ZA UBICE BIZNISMENA NA HALKIDIKIJU Tipovali luksuzni stan u kom odseda, ali na ovo nisu računali?!
Foto: Shutterstock

potraga za egzekutorima u toku

JEDNA STVAR MOGLA BI BITI KOBNA ZA UBICE BIZNISMENA NA HALKIDIKIJU Tipovali luksuzni stan u kom odseda, ali na ovo nisu računali?!

Planeta -

Maskirani napadači su usred noći i sa više od 20 metaka izrešetali makedonskog biznismena Orhana Bajramija u luksuznom apartmanu u Haniotiju na Halkidikiju.

Bajrami (39) je ubijen, a još jedan makedonski državljanin koji je bio u njegovom prisustvu je ranjen i hospitalizovan.

"Odvedeni su u bolnicu na Halkidikiju, gde je jedan podlegao povredama, a drugi, zbog ozbiljnosti povreda, prebačen u drugu bolnicu u Poligirosu", saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako pišu makedonski mediji, ubijeni Bajrami je član klana Ducandjik/Grcec, koji je godinama u ratu sa drugim klanom iz Skoplja, Baron, dobro informisani izvor je rekao za Telmu.

U subotu u podne Bajrami je trebalo da se odjavi i napusti luksuzni rezort, gde iznajmljivanje apartmana dnevno košta 600 evra. Ubice su navodno to znale.

Pored njih, u apartmanu je bilo još troje ljudi - jedan muškarac i dve devojke, ali oni nisu pogođeni.

Policijske patrole su nakon likvidacije blokirale Hanioti, a granični prelazi ka Makedoniji, Bugarskoj u Turskoj se proveravaju jer se pretpostavlja da su ubice došle izvan Grčke i da će pobeći preko granice.

Rat godinama besni između dva klana, ranjeno je i ubijeno puno ljudi, a ubistva ostaju nerešena.

Dve grupe se bore za teritoriju zbog kriminalnih poslova sa drogom, reketiranja i krađe, kao i pokušaja da kroz gradnju operu i legalizuju kriminalno zarađeni novac, prenosi Telma.

Kurir.rs/Telma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track