OBEZBEĐENJE ZELENSKOG NOSI MOĆNO ORUŽJE: Kamera slučajno snimila šta telohranitelj ukrajinskog predsednika ima za pojasom (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

vanzemaljac

OBEZBEĐENJE ZELENSKOG NOSI MOĆNO ORUŽJE: Kamera slučajno snimila šta telohranitelj ukrajinskog predsednika ima za pojasom (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je posetio Zmijsko ostrvo na Crnom moru dok ga je VIP obezbeđenje pratilo u stopu.

Strani mediji primetili su tom prilikom jedan zanimljivi detalj u "opremi'' pripadnika njegovog obezbeđenja. Neki od njih nose izrazito retki ''Alien'' pištolj od 9mm.

Pištolj kompanije Laugo Arms inače je egzotičnog dizajna, a karakteriše ga izrazito dobra preciznost. Cena mu je takođe paprena i prema navodima portala Drajv procenjuje se na oko 6.000 dolara po komadu.

Na snimcima sa Zmijskog ostrva može se videti "Alien" koji je zbog svog izgleda izrazito prepoznatljiv. Suština dizajna je usredsređena na fiksnu cev postavljenu u okvir, a ne na klizač. To pištolju pomaže u ublažavanju trzaja jer je velik deo sile usmeren u zadnji deo dlana.

Rezultat je visok stepen tačnosti čak i tokom brze paljbe sa kraćim vremenom potrebnim da se vrati na metu da ponovo puca. "Alien" je inače teži od ostalih sličnih pištolja i ima magacin za 17 metaka. Prazan teži 1,1 kilogram dok recimo trenutna generacija "gloka 17" teži svega 600 grama bez municije.

Volodimir Zelenski je inače obišao Zmijsko ostrvo povodom 500 dana rata u Ukrajini.

Među prisutnima je bio i načelnik ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR) Kirilo Budanov. Nije poznato ko je opremio telohranitelje, ali GUR svakako ima pristup vrhunskom oružju i opremi.

Snimak je inače prema navodima Drajva prvi dokaz da neka vojna jedinica koristi ovo egzotično oružje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track