"SVI DETALJI BIĆE OBJAVLJENI NAKON POBEDE": Poruka ukrajinskih bezbednosnih službi nakon napada na Krimski most (FOTO, VIDEO)
Foto: Twitter/sham_syrianews, Twitter/RussiaIsntEnemy

ZAHAROVA TVRDI DA JE KIJEV IMAO POMOĆ SAD I BRITANIJE

"SVI DETALJI BIĆE OBJAVLJENI NAKON POBEDE": Poruka ukrajinskih bezbednosnih službi nakon napada na Krimski most (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske bezbednosne službe objavile su zvanično saopštenje u vezi sa napadom na Kerčki (Krimski) most.

BBC navodi da u saopštenju nema javnog priznanja da Kijev stoji iza ovog incidenta, uprkos tome što je to izvor iz ukrajinskih bezbednosnih službi kazao to britanskom medijskom servisu nešto ranije.

Prema BBC, u saopštenju se nagoveštava uloga ukrajinskih vlasti u celoj priči i navodi da će "svi detalji u vezi s eksplozijom biti objavljeni nakon pobede".

Krim, Krimski Most
foto: Twitter/the_ins_ru

Britanski medijski servis navodi da je uobičajena praksa ukrajinske vlade da ne priznaje otvoreno svoju umešanost u ovakve napade.

Podseća se da je, na primer, ranije ovog meseca samo jedna ukrajinska zvaničnica priznala odgovornost Kijeva za napad na Krimski most koji se dogodio još u oktobru 2022.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

BBC prenosi i ponovljene optužbe Marije Zaharove, portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova, da Ukrajina stoji iza poslednjeg napada na most u kojem su stradale dve osobe.

Ona je iznela i tvrdnju da su američka i britanska obaveštajna služba pomogle Kijevu, a BBC navodi da za to nema dokaza.

- Odluke su doneli ukrajinski zvaničnici i vojska uz direktbo učešće američkih i britanskih obaveštajnih agencija i političara. SAD i Britanija su na čelu terorističke državne strukture - poručila je Zaharova.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja