SAMARDŽIJA OTKRIO NAJCRNJI UKRAJINSKI SCENARIO: Rusija uzima Crno more, Poljska i Litvanija pikiraju OVE TERITORIJE (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Kurir Televizija

KURIR TV

SAMARDŽIJA OTKRIO NAJCRNJI UKRAJINSKI SCENARIO: Rusija uzima Crno more, Poljska i Litvanija pikiraju OVE TERITORIJE (VIDEO)

Planeta -

Slobodan Samardžija, novinar i nekadašnji dopisnik dnevnog lista "Politika" iz Moskve, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije. Tom prilikom je podelio svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u vezi s ratom između Rusije i Ukrajine.

Prema Samardžijinim rečima, Rusija ne može izgubiti ovaj rat, ali ono što ga iznenađuje nije to što Rusija ne može biti poražena, već to što niko drugi ne može pobediti u ovom ratu.

On je naglasio da je važno razumeti da Ukrajini preti mogućnost da ostane bez izlaza na Crno more ukoliko se ratna operacija nastavi.

- Ono što je važno je da Ukrajini preti mogućnost da ostane bez izlaska na Crno more ukoliko se ratna operacija nastavi. Rusija nije pokrenula ratnu operaciju da bi uzela samo ove 4 republike. Ona će sigurno krenuti i dalje na Odesu i potpuno odvojiti Ukrajinu od Crnog mora - rekao je Samardžija.

01:14

RUSIJA ODUZIMA UKRAJINI CRNO MORE, POLJSKA I LITVANIJA IDU PO DEO! Samardžija: Šalju 25.000 vojnika, vraćaju svoju teritoriju

Samardžija je takođe spomenuo mogući uticaj drugih zemalja u ovom sukobu.

- To je sad u sklopu ukrajinske sudbine odnosno da li će Poljska i Litvanija krenuti sa zapada i uzeti svoj deo jer ovih dana najavljuju da će Poljaci i Litvanci poslati 25.000 svojih vojnika u Ukrajinu. Zvanično da bi održavali mir, a ne da bi se borili na frontu. Inače to je teritorija koju oni po svojim udžbenicima smatraju svojom - istakao je Samardžija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17

UKRAJINA ISCRPELA LJUDSTVO, RUSIJA NEMA SNAGE DA IZVRŠI KONTRAUDAR! Pandurević otkrio kada možemo očekivati PREGOVORE I KRAJ RATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track