MLADA NEMICA GRUPNO SILOVANA U POZNATOM PARKU: Jedni je napastvovali, a drugi brutalno tukli njenog dečka! STRAVIČNA NOĆ U BERLINU
Foto: Profimedia

šok

MLADA NEMICA GRUPNO SILOVANA U POZNATOM PARKU: Jedni je napastvovali, a drugi brutalno tukli njenog dečka! STRAVIČNA NOĆ U BERLINU

Planeta -

Mladić iz Somalije uhapšen je nakon što je devojka grupno silovana u parku Gorlic u Berlinu, a njen partner brutalno pretučen.

Silovanje se dogodilo još 21. juna, ali je policija tek u četvrtak objavila da je uhapšen državljanin Somalije (22). Policija, međutim, nije precizirala u kojoj je fazi istraga i da li traga za ostalim muškarcima koji su silovali mladu ženu (27) i pretukli njenog partnera (27).

To je inače prvi put da su berlinska policija i kancelarija javnog tužioca izdale zajedničko saopštenje o napadu koji je šokirao celu Nemačku. Istražitelji su saopštili da su jedni silovali devojku, a drugi raznim predmetima tukli njenog dečka (27) koji je ležao na tlu.

POLICIJA DUGO ĆUTALA

Zajedničkom saopštenju prethodile su brojne kritike jer je policija dugo ćutala o slučaju. U saopštenju međutim nije detaljno pojašnjeno zašto nisu do sada objavili informacije o tom slučaju.

Istražitelji su se pravdali time kako su hteli da zaštite žrtve i da nisu želeli da ugroze istragu.

- Žrtve mogu biti teško traumatizovane zbog čega je policijski i sudski iskaz često težak teret za sve koji su pogođeni. Odluku o svedočenju treba da donesu samostalno i bez bilo kakvog uticaja - navodi se u zajedničkom saopštenju policije i državnog tužilaštva.

Istražitelji napominju i da nisu želeli da ugroze istragu.

- Da su rezultati istrage objavljeni preuranjeno, počinitelji bi bili upozoreni, a mere bi bile uzaludne - navodi se u saopštenju.

Istraga još pokušava da razjasniti pozadinu zločina.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track