ZELENSKI SA SPECIJALCIMA KOD BAHMUTA: Ukrajinski predsednik obišao "isturene pozicije" na frontu u Donbasu (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

iznenadna poseta

ZELENSKI SA SPECIJALCIMA KOD BAHMUTA: Ukrajinski predsednik obišao "isturene pozicije" na frontu u Donbasu (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski onjavio je danas da je posetio "isturene pozicije" ukrajinskih specijalnih snaga u blizini istočnog grada Bahmuta.

Frans24 navodi da je objava Zelenskog stigla u trenutku jačanja ukrajinske kontraofanzive.

- Smer Bahmut, isturene pozicije snaga za specijalne operacije - kazao je Zelenski u objavi na Telegramu i dodao da je tu došao kako bi čestitao ukrajinskim "ratnicima na profesionalizmu i izrazio poštovanje njihovoj snazi".

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen Twitter

Zelenski je naveo da ne može da otkrije detalje aktuelnih operacija ukrajinskih specijalnih snaga.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen Twitter

On je rekao da je primio raport od komandanta tih snaga i da je razgovarao sa trupama, pohvalivši njihovo "istinski herojsko" delovanje.

Na fotografijama koje je objavio na Tviteru Zelenski je prikazan kako na sastanku sa trupama posmatra mape u slabo osvetljenoj sobi betonskih zidova bez prozora.

Frans24 podseća da su ukrajinske vlasti saopštile da postepeno napreduju ka Bahmutu, gradu Donbasu koji ruske snage zauzele u maju ove godine.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kuriri.rs/France24)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track