KIJEV: U nedelju vođene teške borbe na severoistoku
Foto: AP/LIBKOS

KIJEV: U nedelju vođene teške borbe na severoistoku

Planeta -

Visoki ukrajinski zvaničnik kaže da su u nedelju vođene teške borbe na severoistoku zemlje, navodeći da ukrajinske snage drže svoje borbene linije i na nekim mestima uspešno napreduju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski opisao je nedelju kao "dobar i moćan dan" na frontu, posebno na linija sukoba nadomak Bahmuta, gde ukrajinske snage navodno osvajaju oblasti koje su u maju preuzeli Rusi.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar rekla je da su ruske snage pokušale da potisnu ukrajinske trupe sa "isturenih položaja" na severoistoku, koje su ruske snage osvojile na početku sukoba sa Ukrajinom u februaru 2022. godine, ali koje su kasnije ukrajinske snage vratile pod svoju kontrolu.

Istovremeno, ruska vojska je saopštila da je zaustavila napade ukrajinskih snaga na severoistoku.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Gardijan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track