"NAPAD DRONOVA POKAZUJE DA RUSIJA NIJE VIŠE U STANJU DA ZAŠTITI MOSKVU" Obradović: Obmanjivali su nas 79 godina o svojoj vojsci
Foto: Kurir TV, Twitter/nexta_tv

KURIR TV

"NAPAD DRONOVA POKAZUJE DA RUSIJA NIJE VIŠE U STANJU DA ZAŠTITI MOSKVU" Obradović: Obmanjivali su nas 79 godina o svojoj vojsci

Planeta -

Rusija je juče saopštila da su oborena tri drona koja su pokušavala da napadnu Moskvu.

"Niko nije povređen, a pričinjena je samo manja materijalna šteta na fasadi dve poslovne zgrade u poslovnom okrugu Moskva-Siti", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je komentarisao ovaj ukrajinski napad dronovima na srce Rusije i otkrio njihov cilj.

01:12

NAPAD DRONOVA POKAZUJE DA RUSIJA VIŠE NIJE U STANJU DA ZAŠTITI MOSKVU! Obradović: Obmanjivali su nas 79 godina o svojoj vojsci

- Cilj ovih napada dronova na Moskvu je da se pokaže da Rusija više nije supersila i da nije u stanju da zaštiti svoj glavni grad. Rat dolazi na njen prag kako je rekao predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. To možemo posmatrati kao deo psihološke komponente ove oružane borbe - smatra Obradović.

Potom je komentarisao napad dronovima na srce Rusije.

- Nebitno je šta ti dronovi pogode ili ne pogode. Sam njihov prelet i dolet do Moskve pokazuje da nas je Rusija 79 godina obmanjivala o svojoj ratnoj tehnici i vojsci. Oni su nas lagali da su svemogući, a ne mogu da izađu na kraj sa jednim dronom sa slabijim karakteristikama od aviona iz Prvog svetskog rata. To je poruka za rusko stanovništvo da porazmisle koliko im se isplati da ih vode oni koji su tolike pare investirali u rusku vojsku, a koja nije u stanju 3 drona da zaustavi - rekao je Obradović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track