OTKRIVENA ZOMBI RIBA! Aktivista spustio kameru u plitku vodu i zabeležio uznemirujući prizor: Pliva bez DELOVA TELA (VIDEO)
Foto: Profimedia

istraga

OTKRIVENA ZOMBI RIBA! Aktivista spustio kameru u plitku vodu i zabeležio uznemirujući prizor: Pliva bez DELOVA TELA (VIDEO)

Planeta -

Istraga o dobrobiti životinja hitno je pokrenuta nakon što je losos sa otkinutim komadima tela snimljen u ribnjaku na severu Škotske.

Snimak je zabeležio aktivista za zaštitu životinja tokom "tajne misije" u jednom ribnjaku na ostrvu Skaj. Don Staniford (25) objavio je snimak ranjenog lososa i rekao da su slike koje je napravio "najgore što je ikada video".

Kompanija koja je vlasnik ribnjaka saopštila je da je upoznata sa snimkom, ali je navela da veruje da su lososa napali foke i da je nedavna inspekcija RSPA otkrila da nema problema.

Staniford je otputovao kajakom do farme lososa u ranim satima 28. i 29. juna i spustio kameru u kavez. Tvrdi da je video ribu kako pliva unaokolo bez delova tela.

- Zombi losos unutar farme lososa je kao horor film. Užasne povrede su najgore kojima sam ikada bio svedok - rekao je Staniford.

Aktivista je dodao da sumnja da su lososa napali predatori i osudio kompaniju jer nije obezbedila dobrobit riba.

- Nije instalirana odgovarajuća mreža protiv predatora ili oprema nije pravilno održavana. Ovo je jasan slučaj zloupotrebe. Ako farme lososa ne mogu bezbedno da rade bez kršenja zakona o dobrobiti onda ih treba odmah zatvoriti - rekao je aktivista.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track