"RUSI KAŽU DA SU OBORILI DRONOVE, ALI BUKVALNO GA NE MOŽETE UNIŠTITI" Prof. Pandurević: Gde god da eksplodira, naneće neku štetu
Foto: Kurir TV

kurir tv

"RUSI KAŽU DA SU OBORILI DRONOVE, ALI BUKVALNO GA NE MOŽETE UNIŠTITI" Prof. Pandurević: Gde god da eksplodira, naneće neku štetu

Planeta -

Britanski Sandej ekspres pozivajući se na neimenovane izvore iz britanskog ministarstva odbrane objavio je da britanske trupe obučavaju elitnu ukrajinsku brigadu komandosa koja se navodno sprema da povrati Krim pre Božića.

Više od 2.000 vojnika stiglo je na udaljenu lokaciju u Dartmuru da učestvuje u specijalnim vežbama.

Izvori navode da će komandosi formirati vrh koplja u invaziji dok će druge jedinice istovremeno napadati ruske položaje.

Ukrajina, Sergej Šojgu
foto: AP/Russian Defense Ministry Press Service

Svedoci smo da dronovi u ovom sukobu igraju značaju ulogu i da uglavnom oni prvo prodru na mesta poput prestonica ili nekih vojnih ciljeva.

Gost Usijanja koji je obrazložio da dronovi ne mogu biti "uklonjeni" je prof. Vinko Pandurević, general u penziji.

Pandurević je rekao na koji način je moguće da dronovi dođu do ruske prestonice s obzirom na visoku odbranu koju poseduju.

- Ovo je dokaz da ne postoji apsolutna zaštita i da se svako može zaštiti u svakom momentu od svake vrste napada. Bili su nevidljivi avioni, pa su postali vidljivi. Bili su masovni avio i raketni udari po našoj zemlji, pa smo obarali te rakete sa primitivnim sistemima. Rusija jeste vojna sila i njena proizvodnja, ali dronovi su se pokazali kao čudno sredstvo, koje se ne može tako lako uočiti i pratiti - započeo je Pandurević, pa nastavio:

00:59

RUSI KAŽU DA SU OBORILI DRONOVE, ALI BUKVALNO GA NE MOŽETE UNIŠTITI Prof. Pandurević: Gde god da eksplodira naneće neku štetu

- Veliki raketni sistemi koji imaju domet 300-400 km, sa kojim raspolaže Rusija, ne znače ništa za dronove. Rusija je rekla da je oborila dronove, ali oni nose eskploziv, i svakako su pali prilikom pada ili rušenja. Bukvalno ga ne možete uništiti, on gde god da eksplodira naneće neku vrstu štete.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17

Darko Obradović: Napad na postrojenja i fabrike u Iranu izvršeni su iznutra, iz neposredne blizine, i to dronovima, ne bespilotnim letelicama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track