"UKRAJINA MOŽDA TESTIRA DOMET I PRECIZNOST DRONOVA, NE ZNAMO IM PRAVI CILJ" Miletić: U ovom slučaju, Rusi imaju veliki problem
Foto: Victor Wallner / Alamy / Alamy / Profimedia, Kurir TV

kurir tv

"UKRAJINA MOŽDA TESTIRA DOMET I PRECIZNOST DRONOVA, NE ZNAMO IM PRAVI CILJ" Miletić: U ovom slučaju, Rusi imaju veliki problem

Planeta -

Prema izveštaju britanskog Sandej ekspresa, neimenovani izvori iz britanskog ministarstva odbrane tvrde da britanske trupe treniraju elitnu ukrajinsku brigadu komandosa, koja planira povratiti Krim pre Božića.

Preko 2.000 vojnika stiglo je na izolovanu lokaciju u Dartmuru kako bi učestvovali u specijalnim vežbama.

Navodi se da će ovi komandosi činiti prednji deo snaga u invaziji, dok će druge jedinice istovremeno napadati ruske položaje.

Ukrajna
foto: Ben Birchall / AFP / Profimedia

Gost Usijanja koji je diskutovao o napadu Ukrajine dornovima je Ivan Miletić stručnjak za odbranu i bezbednost.

Stručnjak je rekao da ne znamo da li su dosadašnji dronovi bili test za nešto, odnosno da nismo videli prave ciljeve Ukrajine.

- Nakon prvog napada na Moskvu, možemo zaključiti da je to eskalacija upotrebe sile. Prvo je bio jedan dron koji je pogodio zastavu na Kremlju, potom dva, tri koja su došla do Moskve, a sada već imamo ozbiljnija dejstva po prestonici Rusije. Ne znamo da li su ovi dronovi ciljali te zgrade ili su poslati u cilju testiranja dometa, pa će nakon toga testirati njihovu preciznost, da bi tek nakon toga videli njihove prave ciljeve. Mi ne znamo šta rade Ukrajinci - rekao je Miletić, pa dodao:

00:47

UKRAJINA MOŽDA TESTIRA DOMET I PRECIZNOST DRONOVA, NE ZNAMO IM KRAJNJI CILJ Miletić: U ovom slučaju, Rusi imaju veliki problem

- Meni je interesantno što su uopšte došli do Moskve, dakle lansirani su sa teritorije Ukrajine ili Rusije. Ako su lansiranje sa teritorije Rusije, onda Rusi imaju mnogo veći problem.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:47

OBORENI DRON TEŽAK ZA UOČAVANJE Eksperti: Imamo dobre PVO sisteme domaće proizvdonje KURTI KRŠI BRISELSKI SPORAZUM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track