DEVOJKA SE PORODILA NA TROTOARU: Izbacili je iz bolnice jer nije bilo lekara, a onda nastala drama! STAVILI KESU POD BEBU (VIDEO)
Foto: Yotube/ObservatorTV

sramota

DEVOJKA SE PORODILA NA TROTOARU: Izbacili je iz bolnice jer nije bilo lekara, a onda nastala drama! STAVILI KESU POD BEBU (VIDEO)

Planeta -

Mlada žena (24) porodila se na trotoaru ispred vrata bolnice u Urzičeni odakle je prethodno izbačena jer navodno nije bilo lekara.

Društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vidi kako žena leži na asfaltu ispred bolnice na jugoistoku Rumunije u porođajnim bolovima. Prethodno je došla da se porodi, međutim, otvoreno su joj rekli da nema ko da joj pomogne i da nemaju mesta za nju.

Ekipa hitne pomoći je trebalo da je odveze u bolnicu u Sloboziju udaljenu 60 kilometara. međutim, porođaj je krenuo na trotoaru. Lekari su uspeli da pod mladu ženu stave plastičnu kesu kako beba ne bi izašla na pločnik.

- Bravo! Bravo - čuje se lekarka kako govori.

Devojka je rodila zdravu devojčicu.

- Već se videla glava deteta. Nisu je pomerali - navodi jedan od svedoka.

Direktor bolnice navodi da je trudnica trebalo da čeka u hitnoj pomoći gde bi bila pod odgovarajućim nadzorom dok gradonačelnik navodi da je za incident kriv nedostatak osoblja.

Ministar zdravlja Rumunije međutim tvrdi da je imao ko da brine o ženi.

- Empatiju ništa ne može da je zameni. Mogla joj se pružiti pomoć unutar bolnice bez obzira na specijalnost dežurnog lekara i to u bezbednim uslovima, a ne improvizovano. Mislim da je smena direktora od strane gradonačelnika moralna i prikladna - rekao je ministar zdravlja Aleksandru Rafila.

Ista smena, navode rumunski mediji, imala je u ponedeljak uveče još jedan propust koji se međutim završio tragično.

Muškarac (32), koji je došao u hitnu pomoć sa jakim bolovima u grudima, pušten je kući, a nekoliko sati kasnije je preminuo. Porodica tvrdi da ga je lekar pregledao površno.

- Mladić je bio na posmatranju nekoliko sati nakon čega je rekao da se oseća dobro i da želi da ode - tvrdi menadžer bolnice Janus Daniela.

Istraga je u toku.

(Kurir.rs/Nordestnews.ro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja