NASTAVNICI IZ VISKONSINA PRETI 600 GODINA ZATVORA: Seksualno zlostavljala učenika (14) u podrumu škole
Foto: Printscreen

Porota odlučivala pet sati

NASTAVNICI IZ VISKONSINA PRETI 600 GODINA ZATVORA: Seksualno zlostavljala učenika (14) u podrumu škole

Planeta -

Penzionisanoj nastanici, Ani N. Nelson-Koč (74) preti 600 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja učenika u privatnoj školi u Viskonsinu.

Ana je osuđena po 25 tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje učenika koje se ponavljalo tokom školske 2016/17. godine. Zlostavljanje maloletnika se odvijalo u školskom podrumu, kada je Ana imala 67, a njen učenik 14 godina.

Porota odlučivala pet sati

Bivša nastavnica osuđena je na okružnom sudu Monro nakon što je porota raspravljala pet sati. Tužioci su zatražili da se Nelson-Koč odmah odredi u pritvoru pre izricanja presude 27. oktobra. Umesto toga, sudija Ričard Radklif je dao kauciju sa nanogicom pre ročišta, pri čemu je praćeno i ograničavano njeno kretanje.

Okružni tužilac okruga Monro Kevin Kroninger rekao je da joj preti kazna do šest vekova iza rešetaka.

- Žrtva ovih zločina je neverovatno hrabar mladić. Govorio je istinu o seksualnom zlostavljanju, a porota ga je čula jasno i glasno. Veoma smo zahvalni žiriju na njihovoj posvećenosti pronalaženju istine - izjavila je pomoćnica okružnog tužioca, Sara Skajls, tužilac u ovom slučaju.

Skajls je takođe pohvalio Pola Slouna iz policijske uprave Toma, koji je vodio istragu, bez koga "ne bismo postigli ovaj ishod suđenja".

(Kurir.rs/Blic/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track