RUSKIM HELIKOPTERIMA NEMA RAVNIH U SVETU! "Militari voč" pohvalio letelice - uništavaju "bredlije" i "leoparde"
Helikopter Ka-52, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

RUSKIM HELIKOPTERIMA NEMA RAVNIH U SVETU! "Militari voč" pohvalio letelice - uništavaju "bredlije" i "leoparde"

Planeta -

Ruski ratni helikopteri Ka-52 i Mi-28 su se pokazali kao veoma efektivni u toku Specijalne vojne operacije u Ukrajini, uspešno uništavajući vojnu opremu Oružanih snaga Ukrajine kao i zapadna borbena vozila pešadije "bredli" i tenkove "leopard", piše "Militari voč".

Autor teksta ističe da ruskim helikopterima nema ravnih u svetu.

Oba su napravljena posle završetka Hladnog rata, proizvedena su u velikim količina tokom 2010. godine, kao i Mi-35 – poboljšanom verzijom sovjetskog Mi-24, navode "RIA Novosti".

Borbeni helikopter "aligator" Ka-52 je sposoban da gađa oklopna vozila, ljude i vazdušne ciljeve u bilo koje doba dana i u svim vremenskim uslovima.

Helikoper Mi-28
Helikoper Mi-28foto: Profimedia

I ruski dronovi su se dobro pokazali na frontu, rekao je dan ranije predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa Sergejem Čemezovim, generalnim direktorom državne korporacije "Rosteh" koja proizvodi oružje.

"Dronovi 'kub' i 'lancet' su veoma efikasni. Njihovi udari su snažni. Svaka oprema, uključujući i onu zapadne proizvodnje, ne samo da gori, već prilikom eksplozije uništava svu municiju. Proizvođači su mi obećali povećanje proizvodnje, ali mogli bismo dodatno da je povećamo", rekao je lider Rusije.

Prema rečima Čemezova, povećan je obim proizvodnje svih vrsta vojnih proizvoda, koji se danas koriste u zoni SVO.

Kurir.rs/RT/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track