HOROR NAKON PORODIČNOG RUČKA: Troje preminulo u mukama, četvrti se bori za život, domaćica pod istragom zbog trovanja (VIDEO)
Foto: Facebook/9 News

užas

HOROR NAKON PORODIČNOG RUČKA: Troje preminulo u mukama, četvrti se bori za život, domaćica pod istragom zbog trovanja (VIDEO)

Planeta -

Tri starije osobe preminule su nakon porodičnog ručka u australijskom gradiću Liongati.

Petoro ljudi ručalo je zajedno prošle nedelje u malom australijskom gradu koji se nalazi na dva sata vožnje od Melburna. Troje je preminulo u nekoliko narednih dana, jedan se bori za život, a peti je pod istragom zbog mogućeg trovanja svojih gostiju pečurkama.

Erin Paterson (48) spremila je 29. jula ručak za roditelje bivšeg muža Gejl i Dona Patersona odnosno sestru bivše svekrve i njenog muža Heder i Jana Vilkinsona. Gejl (70) i Heder (66) preminule su u petak, a Don (70) sledećeg dana. Jan (68), koji je svštenik, nalazi se u teškom stanju i čeka transplantaciju jetre.

Erin nije imale nikakve simptome.

Policija je saslušala domaćicu i nije isključila zlonamerne aktivnosti. Herald San navodi da je policija zaplenila nekoliko predmete iz kuće radi forenzičkog ispitivanja.

Mediji navode da se ne očekuje podizanje optužnice u narednim danima.

- To je veoma složena stvar. Blisko ćemo sarađivati sa toksikolozima i čitavim nizom stručnjaka tokom istrage u nadi da ćemo tačno razumeti šta se dogodilo i dati neke odgovore porodici - rekao je detektiv.

Gostima je pozlilo oko ponoći kad su dobili simptome nalik trovanju hranom. Otišli ​​su u loklanu bolnicu gde su umirali jedno za drugim.

Policija je saopštila da veruje da su gosti konzumirali smrtonosne zelene pupavke koje su odgovorne za većinu smrtnih slučajeva povezanih s trovanjem pečurkama širom sveta. Zagonetno je što je samo četvoro gostiju bilo otrovano dok su domaćica Erin Paterson i njena deca prošla bez poteškoća, piše BBC.

Erin je negirala da je počinila bilo kakav zločin.

- Nisam ništa uradila. Volela sam ih i razočarana sam što ih više nema - rekla je kroz suze Erin.

Nije odgovorila na pitanja odakle su pečurke i kako su servirane.

Navodi da je Gejl gledala kao majku i to posebno nakon što je izgubila svoju pre četiri godine.

- Tako sam razorena zbog onoga što se dogodilo. Moja deca su izgubila svoju baku. Volela sam ih i ne mogu da verujem da se ovo desilo. Tako mi je žao što su izgubili živote - rekla je domaćica.

Erinino dvoje dece, koja su bila prisutna na ručku, ali su jela drugačiji obrok, odvedeno je u državnu brigu iz predostrožnosti, navodi BBC.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track