"POTEZI POLJSKE PRDSTAVLJAJU PRETNJU PO BEZBEDNOST RUSIJE!" Mihail Galuzin: Simetrično ćemo odgovoriti na neprijateljske korake!
Foto: AP Eugene Hoshiko

"POTEZI POLJSKE PRDSTAVLJAJU PRETNJU PO BEZBEDNOST RUSIJE!" Mihail Galuzin: Simetrično ćemo odgovoriti na neprijateljske korake!

Planeta -

"Potezi Poljske nesumnjivo predstavljaju pretnju po bezbednost Belorusije i Rusije", ocenjuje zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

To što je privatna vojna kompanija Vagner rasporedila snage u nama bratskoj državi Belorusiji - Varšava koristi kao veštački izgovor da započne novu rundu vojnih priprema", ocenio je on i dodao da NATO radi na scenariju upotrebe nuklearnog oružja protiv Rusije.

00:23

POTEZI POLJSKE PRDSTAVLJAJU PRETNJU PO BEZBEDNOST RUSIJE! Mihail Galuzin: Simetrično ćemo odgovoriti na neprijateljske Korake!

- NATO praktikuje takozvane zajedničke nuklearne misije. To znači da su zemlje članice koje nemaju nuklearno oružje uključene u vojno planiranje upotrebe tog oružja i njihovi stručnjaci su obučeni kako da rukuju američkom nuklearnom municijom. Ne treba sumnjati da ćemo mi i Belorusija, moći da pribegnemo zajedničkim naporima i da simetrično odgovorimo na bilo kakve neprijateljske korake poljskog rukovodstva - istakao je Galuzin.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:59

UKRAJINA PREVIDELA OZBILJAN TAKTIČKI DETALJ! Pukovnik u penziji otkrio zašto je došlo do neuspeha kontraofanzive: OVO JE RAZLOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track