RUSKI MAJOR ZAROBLJEN KOD HERSONA: Ukrajinci prešli Dnjepar i napravili klopku TRAŽE DA IM POKAŽE POLOŽAJE NA MAPI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

akcija

RUSKI MAJOR ZAROBLJEN KOD HERSONA: Ukrajinci prešli Dnjepar i napravili klopku TRAŽE DA IM POKAŽE POLOŽAJE NA MAPI (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine objavili su snimak na kome se vidi ruski major Jurij Tomov koji je zarobljen kod Hersona.

Na snimku se vidi kako Tomov navodno pokazuje na karti položaje ruskih snaga na levoj obali Dnjepra.

- Jura, nacrtaj sve, što je moguće tačnije - čuje se kako mu govori jedan od pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Tomova i još nekoliko pripadnika 1322. bataljona zarobili su prema nezvaničnim informacijama pre nekoliko dana pripadnici specijalne jednice tokom prepada u selu Kozački Logori na levoj obali Dnjepra.

Vojni blogeri navode na Telegramu navode da su pripadnici specijalne jedinice Glavne obaveštajne uprave imitirali poziv ruskih snaga u pomoć i tako namamili Tomova. Transporter je upao u zasedu i navodno je zarobljeno još 10 vojnika.

Pojedini ruski vojni blogeri takođe su potvrdili zarobljavanje Tomova.

- Komandant bataljona na čelu izviđačke grupe otišao je do svojih boraca koji nisu stupili u vezu. Uhvaćen je početkom nedelje tako da je već trebalo da se menjaju položaji, pozivni znakovi, frekvencije... Zato nemojte pričati o tome šta pokazuje na mapi budući da je zatvorenik - navodi se na Telegramu.

Za sada nije jasno ko kontroliše Kozačke Logore s obzirom na to da stižu oprečne informacije.

Ukrajina nije zvanično potvrdila da ima uporište na levoj obali Dnjepra kod Hersona dok zamenica ministra odbrane Ana Maljar navodi da "određene jedinice" izvode zadatke na toj teritoriji. Ruske snage pak tvrde da Ukrajina kontroliše zapadni deo naselja.

Na društvenim mrežama, podsetimo, pre nekoliko dana pojavio se uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini na kome se vidi kako vojnici iznuđuju svedočenje zarobljenika nakon što su mu pretili sekirom i gurnuli cev puške u uvo!

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track