"ODGOVORIĆEMO PRAVEDNOM ODMAZDOM": Zelenski o ruskom granatiranju Hersonske oblasti u kojem je ubijeno novorođenče
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia, Printscreen/Twitter

PORUKA IZ KIJEVA

"ODGOVORIĆEMO PRAVEDNOM ODMAZDOM": Zelenski o ruskom granatiranju Hersonske oblasti u kojem je ubijeno novorođenče

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će vojska pod njegovom komandom odgovoriti "potpuno pravednom odmazdom" na jučerašnje rusko granatiranje Hersonske oblasti u kojem je život izgubilo najmanje sedmoro ljudi, uključujući novorođenče.

- Naši ratnici širom zemlje uzvraćaju na teror okupatora. Ne prođe ni jedan dan da na rusko zlo ne odgovorimo potpuno pravednom odmazdom - rekao je Zelenski u redovnom večernjem obraćanju.

Ruski napad na Hersonsku oblast
Ruski napad na Hersonsku oblastfoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ministarstvo obrane Rusije izvestilo je juče o još jednom ukrajinskom napadu dronovima na Belgorodsku oblast uz granice s Ukrajinom, kao i o granatiranju severnije Kurske oblasti.

Ukrajina, Herson
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

U subotu je snimljeno kako se blizu Kerčkog mosta, koji povezuje Krim s Rusijom, uzdiže velik oblak dima nakon što su ruske snage protivvazdušne odbrane oborile dve rakete.

Ukrajina, Herson
foto: AP Evgeniy Maloletka

- Uništili smo svakog okupatora, spalili svaki komad ruske opreme, gori vatra po njihovim sedištima i skladištima. Tu je i dim na Kerčanskom mostu i još mnogo toga, sve to dokazuje da ćemo odgovoriti na svaki od ruskih zločina - kazao je Zelenski.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja