"UKRAJINCI SU ZA AMERIKU DEO RUSKOG KORPUSA" Šešelj: Koriste ih jednokratno kao toalet papir, a OVAJ MOMENAT SE PRIBLIŽAVA
Aleksandar Šešelj o ratu u Ukrajini, Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

"UKRAJINCI SU ZA AMERIKU DEO RUSKOG KORPUSA" Šešelj: Koriste ih jednokratno kao toalet papir, a OVAJ MOMENAT SE PRIBLIŽAVA

Planeta -

Aleksandar Šešelj gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru sa voditeljkom "Redakcije" o dešavanjima u Ukrajini.

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir tv

Besmislenim je istakao naoružavanje Urkajine od strane Amerike pretežno i EU zemalja. Takođe, presudnim je nazvao nesamostalnost Ukrajine da preuzme inicijativu u ovom sukobu.

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir tv

- Proteklih godinu i po dana je postalo očigledno da ovaj režim nije sposoban donositi odluke nezavisno; umesto toga, Ukrajina sledi američke direktive, rezultirajući prekidom veza sa Rusijom. Ovaj korak je usledio nakon terorističkog napada koji su organizovale američke države na projekat Severni tok, jasno ukazujući na njihovu nespremnost da zauzmu samostalnu poziciju - rekao je Šešelj.

On smatra da će ovaj sukob trajati dok god su Ukrajinci spremni da ginu za američke interese.

- Pitanje je kada će Amerikanci proceniti da je besmisleno više finansirati ili isporučivati oružje u Ukrajini, da je to veći trošak nego što je bilo kakva korist. A sve dok postoji spremnost Ukrajinaca da poginu za američki interes, ovaj će se sukob, nažalost, nastaviti. Ukrajinci su spremni da ubijaju Ruse, a imaju svoje velike žrtve, podaci Ruskog Ministarstva odbrane govore da su izgubili 65.000 ljudi, govorim o vojnicima, to su podaci koji nisu u potpunosti pouzdani, ali su strašni i veliki brojevi - ukazao je Šešelj.

03:14

UZALUDNA POGIBIJA UKRAJINACA JE NEŠTO ŠTO AMERICI IDE U PRILOG

On je mišljenja da je Američka podrška Ukrajini kratkog daha i da će Amerika stajati uz nju sve dok ima koristi a nakon toga odbaciće ih:

Ukrajinci su takođe u širom smislu deo Ruskog nacionalnog korpusa i njihova smrt, njihova uzaludna pogibija je takođe nešto što Amerikancima ide u prilog i sa čim nemaju ništa, odnosno, protiv čega nemaju ništa zaista - rekao je uz primedbu:

- I dok god je to tako, Amerikanci će stajati iza Ukrajine, onda kada bude bilo izvesno, mislim da se taj trenutak približava, da Ukrajina ne može ništa da postigne, da je zaista situacija na frontu jasna, onda će Amerikanci naravno oprati ruke od Zelenskog i njegove klike, kao što su to u prošlosti mnogo puta radili sa svojim "satelitima" koje posmatraju kao toalet papir koji se upotrebi i baci. Tako se Amerikanci ponašaju prema svim svojim slugama i nema razloga da mislimo da će u ovom slučaju biti drugačije! - upozorio je Šešelj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:54

RAT U UKRAJINI BACIO SENKU NA ISLAMSKI TERORIZAM Matevski: Ne prođe mesec bez napada, a najaktivniji su na OVOJ društvenoj mreži

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track