SNAŽNA EKSPLOZIJA U MOSKVI Rusko ministarstvo odbrane: Novi napad dronom, oštećena zgrada (VIDEO)
Foto: Twitter/nexta_tv

SNAŽNA EKSPLOZIJA U MOSKVI Rusko ministarstvo odbrane: Novi napad dronom, oštećena zgrada (VIDEO)

Planeta -

Delovi ukrajinskog drona pali su na moskovski Ekspo centar posle dejstva protivvazduhoplovne odbrane. Ekspo centar se nalazi na oko pet kilometara od Kremlja.

Ruševine nisu izazvale požar i prema dosadašnjim podacima niko nije povređen. Ipak, usled ovog napada nakratko je obustavljen saobraćaj na civilnim aerodromima u Moskvi, a sedam letova je preusmereno.

"Oko 4 sata ujutro po moskovskom vremenu, kijevski režim je pokrenuo još jedan teroristički napad upotrebom bespilotne letelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i Moskovskoj oblasti“, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Sky News javlja da je dron oboren iznad središta Moskve te da se u blizini poslovne četvrti ruske prestonice čula snažna eksplozija.

02:31

UDAR DRONOVA NA MOSKVU! U ukrajinskom napadu oštećena zgrada u ruskoj prestonici

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je na Telegramu rekao da su krhotine bespilotne letelice pale na područje Expo centra, velikog izložbenog prostora u središtu Moskve.

- Nije došlo do značajnije štete na zgradi, dodao je.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track