KRVAVI PRAZNIK U ČERNIGOVU: Raketa pogodila trg prepun građana, mrtve još broje, kamera zabeležila TRENUTAK UŽASA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

užas

KRVAVI PRAZNIK U ČERNIGOVU: Raketa pogodila trg prepun građana, mrtve još broje, kamera zabeležila TRENUTAK UŽASA (VIDEO)

Planeta -

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 117 ranjeno kad je ruski projektil u subotu pogodio zgradu pozorišta na glavnom trgu u Černigovu na severu Ukrajine, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Građani su išli u crkvu da proslave verski praznik kada se ruski napad dogodio - saopštilo je ministarstvo.

Ministar unutrašnjih poslova Igor Кlimenko saopštio je na Telegramu da je među ranjenima 12 dece. Jedno dete je prema navodima ukrajinskih medija poginulo dok je majka teško povređena.

Vjačeslav Čaus, šef regionalne administracije, sugerisao je da je upotrebljena balistička raketa.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak eksplozije koja se dogodila nešto posle 11 sati.

Oglasio se i ukrajinski predsednik Volodimir Zelesnki.

- Ruska raketa je pogodila tačno u centar grada u našem Černigovu. Trg, politehnički univerzitet, pozorište... Obična subota koju je Rusija pretvorila u dan bola i gubitka - objavio je na Telegramu Zelenski koji se nalazi u radnoj poseti Švedskoj.

Zelenski je objavio i snimak nastao nakon napada na kome se vide krhotine razbacane po trgu ispred Regionalnog dramskog pozorišta i teško oštećeni parkirani automobili. Jedno krvavo telo u automobilu se takođe nakratko može videti na snimku.

Černigov se inače nalazi blizu granice sa Belorusijom.

Ukrajinski kanali na Telegramu navode da se u vreme napada u dramskom pozorištu održavala izložba proizvođača dronova. Mesto i vreme izložbe je unapred javno saopšteno.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja