HEROJSKI! PAKISTANSKI KOMANDOSI SPAŠAVAJU DECU, ŽIČARA VISI NAD AMBISOM! Ostalo još šestoro, vremena sve manje! (VIDEO)
Foto: AP

NAKON DESET SATI DRAME

HEROJSKI! PAKISTANSKI KOMANDOSI SPAŠAVAJU DECU, ŽIČARA VISI NAD AMBISOM! Ostalo još šestoro, vremena sve manje! (VIDEO)

Planeta -

Pakistanski komandosi spasili su dve od osam osoba zarobljenih u žičari koja se jutros zaglavila na visini od oko 300 metara u planinskoj oblasti na severozapadu zemlje.

Lokalna televizija Geo njuz je to objavila, navodeći da su specijalci pakistanske vojske krenuli da izvlače zarobljene deset sati nakon početka ove drame.

žičara, Pakistan
foto: AP

BBC je preneo navode policijskog zvaničnika Muhameda Amdžada da je spaseno dvoje dece koja su helikopterom prebačena na mesto gde su ih pregledale lekarske ekipe i utrdile da su oboje u stabilnom stanju.

Akcija se nastavlja, pošto spasioci žele da je okončaju pre mraka.

Gulfaraz (20), jedan od dve punoletne osobe koje su zajedno s decom krenule jutros tom žičarom, javio se ranije mobilnim telefonom Geo njuzu.

On kazao da je među decom koja su tim prevoznim sredstvom krenula u školu i 16-godišnjak koji je tim prevoznim sredstvom trebalo da bude prebačem prema lokalnoj bolnici.

On je naveo da taj putnik ima srčane smetnje i da je bio u nesvesti tri sata i zatražio pomoć.

- Nemamo vode za piće. Hitno nam je potrebna pijaća voda - kazao je on i dodao da školarci zarobljeni u žičari imaju od deset do 15 godina i da se i među njima jedmno dete onesvestilo.

CNN je prethodno preneo navode lokalnog zvaničnika Bilala Ahmada Faizija da su deca koja žive u pokrajini Kiber Paktunkva krenula žičarom ka školi kada je jedan od njenih kablova pukao na velikoj visini.

Američka televizija navodi da mnoga deca koja žive u udaljenim i planinskim područjima ove pakistanske pokrajine za odlazak u školu i povratak iz nje koriste žičare, od kojih se neke ne održavaju redovno i rizične su za putovanje.

(Kurir.rs/Geo News/BBC/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track