MLADIĆ KOJI JE ODUŠEVIO SVET: Golim rukama spasava životinje iz podivljalog požara u Grčkoj! Zovu ga - NOVI NOJE (FOTO)
Foto: EPA Kostas Tsironis

MLADIĆ KOJI JE ODUŠEVIO SVET: Golim rukama spasava životinje iz podivljalog požara u Grčkoj! Zovu ga - NOVI NOJE (FOTO)

Planeta -

Požari koji besne već nekoliko dana u Grčkoj uništili su velike površine šuma, lične imovine, ali nažalost i odneli 18 života.

Ipak, da u svakom mraku ima nešto svetlo najbolje pokazuju fotografije neimenovanog mladića koji je usred vatrene stihije izvlačio životinje na sigurno.

Grčka, požar
foto: EPA Kostas Tsironis

Kako prenose grčki mediji, fotografije spasavanja su nastale u podnožju planine Parnite u oblasti Atike. Lokalni žitelji od početka požara pomažu nadležnim organima u gašenju požara, a paralelno sa tim spasavaju ono što se spasiti može, počevši od životinja.

Grčka, požar
foto: EPA Kostas Tsironis

Upravo jedna takva fotografija je zabeležena kada je neimenovani mladić spasavao psa, magarca i konja, dok je iza njega divljao ogroman plamen.

Grčka, požar
foto: EPA Kostas Tsironis

Njegove fotografije su na društvenim mrežama postale simbol ljubavi prema životinjama ali i rešenosti ljudi da obuzdaju vatrenu stihiju na svojim vekovnim ognjištima. Mladić je na društvenim mrežama zadobio veliki broj pohvala, a bilo je i onih koji su komentarisali kako je novi Noje.

Grčka, požar
foto: EPA Kostas Tsironis

Podsetimo, u požaru u šumi Dadija u oblasti Evros u Grčkoj koji gori od juče, prema informacijama, pronađeno je najmanje 18 ugljenisanih tela imigranata.

Sa druge strane, posledice požara koji danima besne u blizini Aleksandrupolja, glavnog grada okruga Evros, na severoistoku Grčke, jutros su postale vidljive širom države u vidu krvavog sunca, džinovskog oblaka dima koje ga zaklanja i kiše od pepela koja pada na ljude i automobile. Veliki broj naših državljana postavio je na društvene mreže slike i snimke ove pojave.

Prema pisanju grčkog portala Protothema, dim se nadvio nad 110.00 kilometara teritorije Grčke.

Tačnije, može se videti prenos dima preko severnog i centralnog Egeja od šumskih požara u Evrosu i Rodopima , kao i od požara nad Beotijom. Dim od požara u oblasti Evrosa dostigao je oko 950 kilometara jugozapadno, pokrivajući površinu od oko 110.000 kvadratnih metara.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track