"AKO JE OVO LIKVIDACIJA, JASAN JE OSVETOLJUBIVI MOMENAT PUTINA" Gajić: Da li je Prigožinov uticaj remetio rusku vlast? (VIDEO)
Foto: EPA Mikhael Klimentyev Sputnik, Profimedia, Kruir televizija

smrt vođe vagnera!

"AKO JE OVO LIKVIDACIJA, JASAN JE OSVETOLJUBIVI MOMENAT PUTINA" Gajić: Da li je Prigožinov uticaj remetio rusku vlast? (VIDEO)

Planeta -

Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin poginuo je sinoć nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Pored Prigožina, stradalo je još 6 putnika i 3 člana posade.

Izvori Vagnera tvrde da su avion oborili ruski sistemi protivvazdušne odbrane. Prigožin je poginuo noć pre velikog praznika u ukrajini, Dana nezavisnosti.

Embraer Legacy 600, Jevgenij Prigožin
foto: Marco McGinty / Alamy / Alamy / Profimedia, Handout/AFP/Profimedia, Printscreen Flightradar

Povodom ove teme, gost jutarnjeg programa Kurir televizije je Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost.

- Što se tiče političkog uticaja, smatram da Prigožin nije mogao da parira Putinu. Ovo što se desilo je iznenađujuće, mada jasan je osvetoljubivi momenat koji je imao Putin, ukoliko se zaista govori o likvidaciji, a s druge strane mislim da tu postoji više stvari i elemenata - rekao je Gajić.

Potom je odgonetnuo da li je uticaj Prigožina na neki način pretio Putinovoj vlasti:

01:12

JASAN JE OSVETOLJUBIVI MOMENAT PUTINA Sagovornik Kurir TV odgonetnuo: Da li je Prigožinov uticaj remetio rusku vlast?

- Ne mogu njega da vidim kao nekog ko je pretio Putinovom režimu, on je vođa grupe od najviše 20.000 ljudi, dok s druge strane govorimo o složenom sistemu koji broji stotine hiljada vojnika. Iskreno, očekivao sam da kada je otišao u Belorusiju da će se tako i završiti ta priča, odnosno da će Prigožin prećutno otići negde poput zemalja Afrike ili drugih delova sveta. Međutim, ovo što se sada desilo je iznenađujuće.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:07

DARKO TRIFUNOVIĆ OTKRIO: Evo šta su ruski špijuni radili u Srbiji (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track