"TEŠKO JE PROVERITI DA LI JE PRIGOŽIN MRTAV": Evropska komisija saopštila šta misli o rušenju aviona vođe vagnerovaca (FOTO)
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia, Not supplied / WillWest News / Profimedia

PORUKA IZ BRISELA

"TEŠKO JE PROVERITI DA LI JE PRIGOŽIN MRTAV": Evropska komisija saopštila šta misli o rušenju aviona vođe vagnerovaca (FOTO)

Planeta -

Portparol Evropske komisije Petar Stano poručio je danas da je "teško proveriti" izveštaje o tome da je šef paravojne formacije "Vagner" Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u sredu veče.

- Videli smo izveštaj o avionskoj nesreći u kojoj je, navodno, poginuo Jevgenij Prigožin, šef "Vagner grupe", zajedno sa članovima njegove pratnje i članovima posade - rekao je Stano na brifingu za novinare.

Peter Stano
Peter Stanofoto: Beta Xavier Lejeune

On je dodao da je to, "kao i mnoge druge stvari u Rusiji", teško proveriti, pa samim tim i komentarisati.

- Gde god su oni bili prisutni, ostavili su trag kršenja ljudskih prava, međunarodnog humanitarnog prava. Mnogo je neodgovornosti, nejasna su pravila po kojima oni rade - rekao je Stano.

Jevgenij Prigožin
foto: Mikhail Tsaryuk / Sputnik / Profimedia, Vitaliy Shustrov / Sputnik / Profimedia, Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia, ot supplied / WillWest News / Profimedia

Stano je dodao da se Evropska unija nada da će "negativan uticaj" Vagnerovih operacija prestati, ali imaju na umu da grupa plaćenika nije povezana samo sa imenom njenog lidera.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track